Északra a sikerekért

Nem csak a fiúk, de a magyar női junior curling-válogatott is korán kezdi a 2019-es évet, számukra szintén a finnországi Lohjában rendezik a B-világbajnokságot, ahol Nagy Gyöngyi és Jakab Zoltán edzők vezetésével a Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Dobor Regina, Joó Linda (skip), Bartalus Anna összeállítású csapat szerepel majd. A csapat rutinos versenyzőkből áll, a korábbi junior válogatottat is nagy részben ez a keret tette ki. A csapat tartalék játékosa, Bartalus Anna az egyetlen újonc, aki még nem járt világversenyen pályafutása során.

A csapat a tavasszal rendezett országos bajnokság megnyerésével harcolta ki a vb-részvétel lehetőségét. Nyáron, júliusban Kanadában részt vettek a lányok a junioroknak szóló, Rockslide Camp-en Kelowna-ban – válogatottként ez volt az első technikai és csapatépítő edzésük. A magyar bajnokság után második legrangosabb versenynek számító Magyar Kupán a csapat a legjobb négy közé verekedte be magát. November közepén pedig a lányok a prágai EJCT versenyen egészen a döntőig meneteltek, ahol végül nagy küzdelemben az ezüstérmet szerezték meg. A finnországi B-világbajnokságon számukra is a feljutás lehet a cél, amely egyben részvételi lehetőséget is hozna a februrári kanadai A-világbajnokságra is. Ehhez viszont mindenképpen éremszerzés szükséges…

junior5

A lányoknál összesen 21 csapat nevezett a B-világbajnokságra, ahol három hétcsapatos csoportot alakítottak ki a szervezők. A magyar csapat január 3-án csütörtökön délben a törökök ellen kezdi meg a csoportkört, ahol a C-csoportban szerepel. Még aznap este a fehérorosz csapat lesz a következő ellenfél, majd a sorsolás különlegességéből fakadóan pénteken pihenhetnek (!) a lányok, hiszen nem lesz mérkőzésük. Szombaton aztán Lettország, vasárnap Csehország, hétfőn Szlovénia, majd kedden a csoportkör zárásaként pedig Dánia lesz az ellenfél. Sok sikert és egyben továbbjutást kívánunk a magyar lányoknak a január 10-éig tartó finnországi versenyre! A junior B-világbajnokság eredményei az ALÁBBI LINK-en követhetőek.

A-csoport B-csoport C-csoport
Ausztria Ausztrália Fehéroroszország
Spanyolország Anglia Csehország
Finnország Észtország Dánia
Németország Olaszország Magyarország
Új-Zéland Japán Lettország
Lengyelország Kazahsztán Szlovénia
Skócia Oroszország Törökország