Sportorvosi vizsgálat

A sportorvosi engedély bármely az országos sportegészségügyi hálózat keretében működő megyei, területi, illetve fővárosi kerületi sportorvosi szakrendelésen megkérhető.

A Magyar Curling Szövetség az ügymenet megkönnyítése céljából megállapodást kötött a BSC (Budapesti Sportorvosi Centrum) -vel. A megállapodás szerint az ellátás amatőr sportolók részére érvényes TAJ kártya birtokában térítésmentes.

Budapesti Sportorvosi Centrum

A sportorvosi vizsgálat menete:

  • A sportorvosi vizsgálat elemei: a kitöltött és aláírt sportolói kérdőív ellenőrzése, szóbeli kikérdezés, fizikális vizsgálat, vérnyomásmérés, 12 elvezetéses EKG, vizeletvizsgálat, 35 év felett vérvizsgálat. Sportágtól függően egyéb kiegészítő vizsgálatok elvégzése (ortopédia, szemészet, neurológia, gégészet).
  • Hozott leletek esetén, a megfelelően elvégzett és validált vizsgálatok eredményét a sportorvos elfogadhatja.
  • A vizsgálat adatai és az alkalmasság elbírálása után a sportoló minősítése is rögzítésre kerül az elektronikus rendszerben (Sportorvosi Regiszter), valamint papír alapú versenyengedély esetén bepecsételésre kerül a sportolói igazolványba.
  • Ezt követően az érvényes versenyengedély lekérdezhető az OSEI online felületén: https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes/

A sportorvosi vizsgálatok díjazása:

  • Az OSEI Karolina úti központjában (BSC) érvényes TAJ számmal rendelkező amatőr sportolók részére ingyenes a vizsgálat.
  • A versenyengedély díjat az MCSZ CIB Banknál vezetett számlájára (10700079-43187607-51100005) való befizetéssel, átutalással szükséges teljesíteni a leadást megelőzően.
  • Felnőtt versenyengedély díja: 10 000 Ft
    21 év alatti versenyengedély díja: 5 000 Ft

MCSZ Átigazolási lap
MCSZ Kölcsönadási lap PDF / DOC
MCSZ Versenyengedély kérelem PDF / DOC
Sportolói hozzájáruló nyilatkozat PDF /DOC
Sportorvosi vizsgálati kérdőív