Magyar ezüstérem a prágai EJCT-n

Prágában rendezték a hétvégén a junior Curling Tour aktuális versenyét, ahol sikeresen szerepelt a magyar női junior csapat. A tíz európai csapatból (spanyol, szlovén, olasz, német, svájci, magyar, lengyel és három cseh csapat) álló mezőny az alapszakaszban két ötös csoportra osztódott, ami így csapatonként négy alapszakasz mérkőzést jelentett. A Joó Linda vezette csapat két győzelemmel és két vereséggel zárt, így az igen kiegyenlített játéktudású csoporton belül körbeveréssel, de a jó DSC pont alapján a második helyen jutott tovább a csoportból. A csoportonként három-három továbbjutó közül a csoportelsők automatikusan a négy közé kerültek, így a további két kiadó helyért 4 csapat játszott keresztmérkőzést a másik csoport résztvevőivel.

A vasárnapi játéknap is sűrű volt, ahol a hat közé bejutó együttesekre végül három találkozó is várt. A nap elején a magyar lányok szép játékkal legyőzték a lengyel Team Sitkiewicz-et, így bejutottak a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért az a cseh Team Zelingrova következett, amelytől a csoportkörben kikaptak a lányok, most viszont sikerült őket legyőzni, így bejutottak a prágai verseny döntőjébe. A fináléban a svájci Team Müller következett, amely ellen nagyon szoros küzdelemben, az utolsó kőig izgalmas mérkőzésen végül alulmaradtak lányaink.

official picture (2)

“A verseny szépen indult, aztán jött egy kisebb mélypont a csapatnál, de szerencsére a koncentrált DSC dobások át tudtak minket lendíteni a kezdeti nehézségeken. A vasárnapi menetelést, a rájátszást, majd a középdöntőt új lappal nyitottuk, és élni is tudtunk a lehetőséggel. A döntőben a lányok nagyon okos és nagyon szép játékkal, végig koncentrálva játszottak, nagyon kicsin múlt a győzelem. Nagyon büszke vagyok rájuk ezért a teljesítményért, az ezüstérem ebben a mezőnyben nagyon jó eredménynek számít. Ez nagyon jó felkészülés volt a 2019. januárjában, Finnországban megrendezésre kerülő Junior B világbajnokságra.” – értékelt Jakab Zoltán a prágai verseny után.

A csapat összetétele:

Joó Linda – skip

Dobor Dia Regina – vice skip

Nagy Laura

Nagy Laura Karolina

Bartalus Anna

Kísérő edzők: Nagy Gyöngyi, Jakab Zoltán

Nevelőedző: Bodor Gábor

saját (4)

Eredmények:

csoportkör

Joó (HUN) – Alvéra (ITA) 5:4

Joó (HUN) – Zelingrova (CZE) 2:5

Podrabska (CZE) – Joó (HUN) 4:7

Ruiz (ESP) – Joó (HUN) 7:2

Rájátszás: Joó (HUN) – Team Sitkiewicz (POL)  9:0

Elődöntő: Zelingrova (CZE) – Joó (HUN) 5:6

Döntő: Joó (HUN) – Müller (SUI) 3:6