Lengyel – tényleg jó barát

Egymás után a második napon is a reggeli programban kezdett a magyar női curling-válogatott, szerencsére a korán kelést meg lehet szokni, így a reggel nyolcas kezdés inkább a lengyelek gyomrát “feküdte meg”. Akik megszerezték ugyan a kalapácsot, utána viszont nem érezték a jeget. Palancsa Dóriék viszont jól kezdtek és rutinosan kihasználták az ellenfél rontásait. Az első két endben loptak a mienk, ekkor a lengyelek skipje nem volt szerencsés a helyezett (draw) kövekkel. Ezzel egyben helyre is billent a magyar csapat “lopási-mérlege”, amely a forduló előtt 2/4 volt – mi kétszer, ellenfeleink pedig négyszer (!) tudtak nem befejezőként is pontot írni az eddigi meccseinken.

A harmadik end végén viszont hiába dobott kettő ellen, ezúttal egy “sima” take-out kő elég volt, hogy ők is feliratkozzanak az eredményjelzőre. Utána pedig olyan dolgot történt, ami eddig nem itt Tallinnban, lejátszotta ugyanis a magyar női csapat az első olyan endjét (a negyedik meccsén!), ahol nem született pont. A blank end után pedig maradt nálunk a kalapács, egy lépéssel közelebb került a győzelem. Amelyhez újabb lépést jelentett az ötödik end vége. Palancsa Dóri két köve is leheletfinoman érkezett meg a helyére, a két pont pedig azt jelentette, hogy féltávnál csupa mosoly volt a pihenő alatt a magyar tábor (5-1).

Le Gruyère AOP Curling Championships 2018,  Tallinn, Estonia

A szünet után a lengyelek már nyugodtabban álltak a jégre (mi is…), ennek köszönhetően magabiztosan írták meg az egy pontjukat befejezőként. A hetedik end végét elrontották a lányok (csak hogy ez a mérkőzés se teljen el az ellenfél lopása nélkül), utána viszont kiválóan játszott a csapat. A nyolcadik end végén megpróbált hármat írni Dóri, ráadásul úgy, hogy az utolsó köve előtt csak egy magyar kő volt a házban. Közel volt, hogy összejöjjön a bravúr, de végül a kettő is a 7-3-as magyar vezetést jelentette.

A négypontos előny pedig nyugodttá, kifejezetten magabiztossá tette a magyar válogatottat, a lengyeleket pedig nehéz helyzetbe hoztuk, Marta Szeliga-Frynia négy magyar kő ellen volt kénytelen dobni a végén – el is rontotta, rövid lett a helyezett köve. Így viszont már kilenc end után, 11-3-as magyar vezetésnél lezárult a találkozó. Magabiztos sikerével a magyar női válogatott 2/2-es győzelem-vereség mutatóval áll, délután a házigazda Észtország ellen pedig át lehet végre lépni a “pluszos” tartományba is ebben a vonatkozásban.

4. forduló 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Végeredmény
  Lengyelország (Marta Szeliga-Frynia) Hammer (Last Stone First End)  0 0 1 0 0 1 1 0 0  X 3
  Magyarország (Palancsa Dorottya)  1 2 0 0 2 0 0 2 4  X  11

A B-divízió negyedik fordulójának további eredményei: Törökország-Szlovákia 8-4, Spanyolország-Anglia 5-8, Észtország-Szlovénia 9-5, Norvégia-Litvánia 10-2. A negyedik forduló után Norvégia továbbra is veretlen és jó úton halad a csoportkör megnyerése felé.

Mérkőzések Győzelem Vereség
1 Norvégia 4 4 0
2 Törökország 4 3 1
3 Anglia 4 2 2
3 Észtország 4 2 2
3 Magyarország 4 2 2
3 Litvánia 4 2 2
3 Lengyelország 4 2 2
8 Spanyolország 4 1 3
8 Szlovénia 4 1 3
8 Szlovákia 4 1 3

A magyar női curling-válogatott további menetrendje Tallinnban:

november 19. hétfő 15.00 – Magyarország – Észtország

november 20. kedd 13.00 – Magyarország – Spanyolország

november 21. szerda 07.00 – Magyarország – Norvégia

november 21. szerda 15.00 – Magyarország – Anglia

november 22. csütörtök 08.00 – Magyarország – Szlovákia

(A fenti időpontok a magyarországi időzóna szerint értendőek, a találkozók észtországi idő szerint egy órával később kezdődnek)