Spanyol fal

Délben, éh gyomorra kifejezetten rosszul esett a magyar-spanyol férfi curling meccs kezdése. Az első endben a spanyolok fejeztek be és sokáig úgy állt a játék, hogy akár négyet is írhatnak, végül azonban sikerült csökkenteni a veszteségeket, a spanyolok “csak” kettőt tettek fel a táblára. Sajnos a folytatás sem alakult jól, mert a második end utolsó magyar köve rövidre sikerült, így ekkor is kettőt írt az ellenfél, 0-4-ről pedig piszok nehéznek tűnt a visszaút.

Még szerencse, hogy ezt csak kívülről gondolták így a magyar szurkolók, a fiúk a jégen (hideg fejjel, naná!) nyugodtabbak voltak, Kiss Zsolt pedig a harmadik játékrész végén egy egészen parádés kővel írt hármat – visszajött a remény… A spanyolokat láthatólag megzavart a hirtelen jött magyar “pontcunami”, a negyedik end végén egy elvileg könnyű szituációban nem tudtak kettőt írni, “ütő”-kövük visszapördült a ház elejéhez, így csak egy pontot szereztek (3-5). Az ötödik end ismét kifejezetten bonyolult állást hozott, a végjátékban pedig Kiss Zsolt biztos kézzel dobott be egy nehéz követ, amivel sikerült egyet írni, így a meccs felénél – a gyenge kezdés után – látótávolságon belülre kerültünk.

Le Gruyère AOP European Curling Championships 2018, Tallinn, Estonia

A szünet után megint jött a szokásos két pont a spanyoloktól, így a hatodik end után újra megkezdhettük a kapaszkodást. A hetedik endben viszont ismét loptak a spanyolok egyet, 8-4-nél pedig újra eldőlni látszott a mérkőzés. A nyolcadik endben is “menteni kellett” a végső állást, örülhettünk annak, hogy a ház közepén lévő három sárga kő ellenére végül a magyarok neve mellé került fel az 1-es szám a táblára. A spanyolok is elhitték már kicsit, hogy megvan a meccs,a kilencedik end végén Sergio Vez egy könnyű követ rontott el (túldobta a házat), amivel sikerült lopni egyet, 8-6-nál pedig még maradt némi halvány remény a végjátékra.

Az utolsó end gyorsan zajlott, a spanyolok “romboltak”, de a végre azért egy újabb lopásba belehajszoltuk a spanyolokat, fordítani azonban sajnos már nem sikerült.  A Tatár Lőrinc, dr. Balázs Dávid, Czermann Kristóf, Kiss Zsolt összeállítású magyar válogatott végül 8-7-es vereséget szenvedett, három forduló után pedig 1/2-es győzelem-vereség mutatóval áll. Kedden korai kelés vár a fiúkra, mert helyi idő szerint reggel kilenctől Törökország lesz az ellenfél a tallinni Európa-bajnokságon. Márpedig – látva a csehek formáját – ott nyerni kell, ha tartani akarjuk a lépést a feljutásért zajló csatában.

3. forduló
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Végeredmény
Spanyolország (Sergio Vez)Hammer (Last Stone First End) 2 2 0 1 0 2 1 0 0  0 8
Magyarország (Kiss Zsolt) 0 0 3 0 1 0 0 1 1  1  7

A B-osztály magyar érdekeltségű csoportjának további eredményei: Franciaország-Szlovákia 3-8, Törökország-Lettország 4-8, Észtország-Csehország 6-8. A B-divízió magyar érdekeltségű csoportjában már csak két csapat számít veretlennek, a spanyolok és a csehek is nyerték mindhárom eddigi mérkőzésüket.

Mérkőzés Győzelem Vereség
1 Csehország 3 3
1 Spanyolország 3 3
3 Lettország 3 2 1
4 Észtország 3 1 2
4 Magyarország 3 1 2
4 Szlovákia 3 1 2
4 Törökország 3 1 2
8 Franciaország 3 3

A magyar férfi curling válogatott további menetrendje Tallinnban:

november 20. kedd 08.00 – Magyarország – Törökország

november 21. szerda 11.00 – Magyarország – Észtország

november 21. szerda 19.00 – Magyarország – Franciaország

november 22. csütörtök 13.00 – Magyarország – Csehország

(A fenti időpontok a magyarországi időzóna szerint értendőek, a találkozók észtországi idő szerint egy órával később kezdődnek)