Kellemetlen lett lecke

Az Európa-bajnokság nyitányán, szombaton a két Kristóf, a második fordulóban pedig a fiatal, mindössze 16 éves Tatár Lőrinc személyében avatott Eb-újoncot a Kiss Zsolt által vezetett magyar férfi válogatott. A lettek ellen nem indult könnyen a mérkőzés, akik a draw dobások után befejezőként viszonylag könnyen írtak két pontot. Mielőtt azonban elkezdhettünk volna aggóni, tulajdonképpen ugyanilyen egyértelműen írt két pontot a piros kövekkel játszó magyar csapat is.

A “kreatív” curling a folytatásban is megmaradt, a lettek újra két pontot írtak, ami viszont fájóbb, hogy a negyedik endet ellopták, így viszonylag kényelmes, hárompontos előnyt szereztek.A bajok a szünet előtt fokozódtak, Kiss Zsoltnak nem voltak könnyű kövei, az ötödik end végén például három ellen dobott – de sajnos rövid lett a befejező köve, amelynek pontos helyezését a ház előtti “népsűrűség” is jelentősen zavarta. Lényeg a lényeg, a lettek három pontot elloptak, 8-2-es vezetésük pedig gyakorlatilag idő előtt lerendezte a győzelem kérdését.

Le Gruyère AOP European Curling Championships 2018, Tallinn, Estonia

A szünet utáni első játékrészben egy pontot még szerzett a magyar csapat, utána azonban a végig rendkívül precízen és koncentráltan játszó lettek írtak kettőt, 10-3-nál pedig kezet nyújtottak Kiss Zsolték. A magyar férfi válogatott két forduló után egy győzelemmel és egy vereséggel áll, hétfőn késő délelőtt a spanyolok ellen lehet (és kell is) javítani. Hogy pontosan mi volt a gond, arról a csapat két játékosa beszélt az alábbi rövid interjúban.

2. forduló 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Végeredmény
  Magyarország 0 2 0 0 0 1 0 X X  X 3
  Lettország Hammer (Last Stone First End) 2 0 2 1 3 0 2 X X  X 10

A magyar érdekeltségű csoport eredményei vasárnap: Spanyolország-Észtország 9-6, Törökország-Franciaország 7-6, Csehország-Szlovákia 7-6 A magyar válogatott hétfőn délben az eddig veretlen spanyolok ellen folytatja az Európa-bajnokságot.

 Ország Skip GY  V
Csehország David Šik 2
Spanyolország Sergio Vez 2
Magyarország Zsolt Kiss 1 1
Észtország Harri Lill 1 1
Törökország Uğurcan Karagöz 1 1
Lettország Ritvars Gulbis 1 1
Franciaország Eddy Mercier 2
Szlovákia Pavol Pitoňák 2

A magyar férfi curling válogatott további menetrendje Tallinnban:

november 19. hétfő 11.00 – Magyarország – Spanyolország

november 20. kedd 08.00 – Magyarország – Törökország

november 21. szerda 11.00 – Magyarország – Észtország

november 21. szerda 19.00 – Magyarország – Franciaország

november 22. csütörtök 13.00 Magyarország – Csehország

(A fenti időpontok a magyarországi időzóna szerint értendőek, a találkozók észtországi idő szerint egy órával később kezdődnek)