Különös Szilveszter

Vélhetően nem tartott sokáig Szilveszter éjjele a magyar junior fiú válogatott tagjainak számára, a csapat ugyanis január elsején reggel már a Liszt Ferenc repülőtéren kezdte az évet, hogy Helsinki érintésével elinduljon a finnországi junior B-világbajnokságra Lohja-ba. Az öt főből álló csapat (Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc, Kalocsay Ottó, Gazdag Zsombor és Sámson István) két edzővel, Szarvas Gáborral és Kiss Zsolttal vágott neki a 11 napos északi kalandnak.

A junior B-vb-n szereplő 25 fiú csapatot három csoportba osztották a szervezők, ahol a magyarok viszonylag nehéz ágra kerültek, de az alapvető cél az alapszakaszt követően a legjobb kettőbe kerülni a csoportban és továbbjutni a rájátszásba. A fiúk nagyon szeretnének éremmel hazaérkezni, ami azért is lehet fontos, mert ezzel kvalifikálnák magukat a februári A-osztályos világbajnokságra, melyet a Kanadában található Liverpool városában rendeznek meg.

Szeptember óta töretlen és problémamentes volt a csapat felkészülése, a fiúk az országos bajnokság megnyerésével harcolták ki a jogot a vb-indulásra. A válogatott legnagyobb erőssége a csapattagok között meglévő összhang, mely minden nehézségen átsegíti őket és természetesen a humor, ami állandóan jelen van az életükben. A csapat Hamburgban nyert tornát, majd a két ünnep között számtalan edzőmeccsel készültek a fiúk a világbajnokságra, így napi szinten kaptak versenyterhelést. Kristófnak és Lőrincnek igen jó tapasztalat volt a novemberi felnőtt Európa-bajnokság Tallinnban, ahol további versenyrutint gyűjthettek. Ottó tavaly szintén részt vett Európa-bajnokságon a férfi válogatottal. Zsombornak és Istvánnak viszont ez lesz az első világversenye.

junior2

Újév napja csak az utazásé, másodikán este ismerkedhetnek meg a fiúk a világbajnokság pályájával, majd harmadikán kezdődik el a torna, ahol csütörtökön délben Ausztria lesz az első ellenfél. A folytatásban pénteken Lettország, szombaton Csehország, vasárnap Hong Kong és Oroszország, hétfőn Olaszország, kedden pedig Szlovákia lesz az ellenfél a csoportkörben a fiúk számára.

Ha pedig már ilyen különleges időszakban zajlik a világbajnokság, a fiúk némi meglepetéssel is készültek az ellenfeleknek. A nálunk igencsak közkedvelt szaloncukorból vittek ugyanis (különböző ízű cukrokból összeválogatott) csomagokat a riválisoknak. Reméljük nem ez lesz az ellenfelek számára az egyetlen meglepetésük a tornán… A junior B-világbajnokság eredményei az ALÁBBI LINK-en követhetőek.

A-csoport B-csoport C-csoport
Fehéroroszország Ausztria Ausztrália
Dánia Csehország Kína
Anglia Hong Kong Finnország
Spanyolország Magyarország Japán
Franciaország Olaszország Kazahsztán
Dél-Korea Lettország Új-Zéland
Hollandia Oroszország Szlovénia
Lengyelország Szlovákia Törökország
Tajvan

Sok sikert a magyar fiú junior válogatottnak Finnországban!