Vereség a végére

Pedig jól kezdődött. Az eddig veretlen Csehország ellen a második endet követően még 2-0-ra vezetett a Szarvas Kristóf, dr. Balázs Dávid, Czermann Kristóf, Kiss Zsolt összeállítású magyar férfi csapat. Ami utána jött azt viszont nem kívánjuk senkinek, a David Šik által vezetett csehek ugyanis “A-osztályos üzemmódba” kapcsoltak, előbb egyenlítettek, majd egymás után négy endben is (!) lopni tudtak, így hét end alatt lerendezték a mérkőzést. A csehek 9-2-es sikere abszolút megérdemelt, akik így veretlenül nyerték meg a csoportot, igaz a feljutáshoz egyelőre még ez sem elég, ehhez a B-osztály rájátszásában is kell még egy mérkőzést nyerniük.

A magyar férfi válogatott végül három győzelemmel és négy vereséggel, csoportjában az ötödik helyen zárta a tallinni Eb-t, amelyen az előtte lévő csapatoktól kikapott, a mögötte végzőket pedig legyőzte, így a helyezés reálisnak mondható. “Az előre vállaltakat teljesítettük, de edző nélkül ennél több nem elvárható. A többi csapatnál látszott mit számít az edzővel való felkészülés” – összegzett a csapat skipje, Kiss Zsolt a csoportkör zárultával. A helyezés után a magyar válogatott számára véget ért az Európa-bajnokság, jövőre pedig majd az aktuális magyar bajnok csapat ismét a B-divízióban szerepelhet.

“Sajnos nem sikerült pozitív mérleggel zárni az Eb-t. Az előzetes minimális célkitűzést elértük, és sok tapasztalattal térünk haza. Az látszódott, hogy a csapatok jelentős része már a B-ligában is külföldi edzővel készül fel, és sokkal többet tud edzeni, mint amennyit a mi pénztárcánk megenged. Ettől függetlenül látszik a potenciál a csapatban, voltak jó momentumaink, amiből erőt kell meríteni. Itt szeretném megköszönni a munkahelyemnek, az SKS Tervnek, valamint az UTÉ-nak a támogatást.” – összegzett Czermann Kristóf a tallinni verseny után.

Le Gruyère AOP European Curling Championships 2018, Tallinn, Estonia

A 2018-as tallinni curling Európa-bajnokságon szerepelt magyar férfi válogatott: Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc, dr. Balázs Dávid, Czermann Kristóf, Kiss Zsolt

A B-osztályban pénteken kezdődő rájátszásában a csoportját egyaránt megnyerő Csehország és Anglia már elődöntős, a másik két elődöntős helyért pedig lett-fehérorosz és dán-észt meccseket rendeznek. A play-off végén a két legjobb csapat kerül fel az A-osztálya. Az viszont már most eldőlt, hogy a 2017-ben feljutó páros, vagyis a finn és a lengyel együttes esett ki az elitből, így jövőre ők ismét a B-ligában szerepelhetnek.

Végeredmény Skip Győzelem Vereség
Csehország David Šik 7 0
Észtország
Harri Lill 5 2
Lettország Ritvars Gulbis 5 2
Spanyolország Sergio Vez 5 2
Magyarország Kiss Zsolt 3 4
Szlovákia Pavol Pitoňák 2 5
Törökország Uğurcan Karagöz 1 6
Franciaország Eddy Mercier 0 7