Teljes lett a vb-mezőny

December elején először rendeztek világbajnoki selejtező tornát a curling vegyespárosok számára, ahol kiderült, hogy mely nemzetek szerepelhetnek majd az áprilisi kanadai világbajnokságon. A Curling Világszövetség (WCF) idénre szervezte át a vegyespáros világbajnokságok lebonyolítását, így jövőre már nem “nyílt” vb-t rendeznek ebben a szakágban, hanem a 20 legjobb csapat utazhat csak a kanadai Kelownába.

Az idei világbajnokságon nyolcaddöntőbe jutott együttesek (köztük a Palancsa-Kiss páros vb 9. helyének köszönhetően a magyarok is) automatikus szereplői a 2020-as vegyespáros vb-nek és hozzájuk csatlakozott a mostani skóciai kvalifikációs tornáról Kína (Ying Yang és Zhi Ling), Németország (Pia-Lisa Schoell és Klaudius Harsch), Olaszország (Veronica Zappone és Simone Gonin) illetve Dél-Korea (Hyeji Jang és Yujin Seong).

© WCF / Richard Gray

A 2020-as vegyespáros curling világbajnokságot április 18-25 között rendezik meg Kanadában, amelyen az alábbi nemzetek párosai vehetnek részt: Anglia, Ausztrália, Csehország, Dél-Korea, Egyesült Államok, Észtország, Finnország, Japán, Kanada, Kína, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Skócia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Új-Zéland