Felemás hétfő

Egy peches szombat és egy magyar szempontból tökéletesen alakuló vasárnap után felemás napot zártak csapataink hétfőn. Ami jó hír, hogy hozta a kötelezőt a finnországi junior B-világbajnokság hétfői napján a magyar női junior válogatott. A Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Dobor Regina, Joó Linda (skip), Bartalus Anna összeállítású csapat az eddig nyeretlen Szlovénia ellen győzött, ugyanakkor a mérkőzés nem alakult könnyen. A meccs felénél, a negyedik end után ugyanis még az ellenfél vezetett 4-2-re, az ötödikben aztán előbb sikerült egyenlíteni, majd a hatodik játékrészben meg is törtük az ellenfelet, hiszen Joó Lindáék három pontot loptak. A magyar csapat a keddi záró fordulót megelőzően négy győzelemmel és egy vereséggel áll, ugyanakkor a záró körben az a Dánia lesz az ellenfél, amely eddig valamennyi találkozóját megnyerte. A dánok már továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba, ettől függetlenül nem lesz könnyű a kedden délben kezdődő mérkőzés.

A magyar érdekeltségű C-csoport hétfői eredményei: Dánia – Fehéroroszország 12-3, Csehország – Törökország 7-6

slo1

A magyar fiúk ezúttal (kivételesen) az esti programban kaptak helyet, az olaszok elleni találkozó pedig jól indult, hiszen a csapat megszerezte a kalapácsot, vagyis a befejezés jogát az első endben. A harmadik endet viszont 1-1-es állásnál ellopták az olaszok, akik ezt követően kétszer is írtak 2 pontot, így végül 6-4-re győztek. A Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc, Kalocsay Ottó, Gazdag Zsombor, Sámson István összeállítású válogatott így 3/3-as mérleggel áll a befejező forduló előtt, ahol majd kedden délután négy órától a jelenleg 3/2-es mérleggel álló Szlovákia lesz az ellenfele.

“Nagyon küzdött csapatunk ezen a mérkőzésen, azonban a tegnapi meccs sokat kivett a fiúkból. Nem tudták megismételni ugyanazokat a pontos dobásokat, így alul maradtunk a remekül játszó olaszokkal szemben” – így értékelte Szarvas Gábor edző az olaszok elleni találkozót.

A magyar érdekeltségű B-csoport hétfői eredményei: Ausztria – Oroszország 6-4, Csehország – Hong Kong 7-5, Szlovákia – Lettország 8-5

A junior B-világbajnokság eredményei az ALÁBBI LINK-en követhetőek.