Peches szombat

Ismét korán kezdődött, de nem indult jól a szombati nap a magyar curlingesek számára a finnországi Lohjában zajló junior B-világbajnokságon. A Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc, Kalocsay Ottó, Gazdag Zsombor, Sámson István összeállítású fiú csapat a kora reggeli (nyolc órás kezdés… brrr) programban a csehekkel találkozott. A mérkőzésen mindkét csapat nagyon pontos és jól felépített játékot játszott, de biztató kezdést (3-0 ide két end után) követően egy nagyon izgalmas meccsen végül 6-3-ra alulmaradtunk a cseh válogatott ellen. A csehek négyszer egymás után tudtak lopni és ezzel fordították meg a mérkőzést.

A találkozót követő értékelés után a csapat egy része lepihent, ugyanis ez már a második reggeli meccse volt a fiúknak, amely reggel nyolc órakor kezdődött, amihez hajnali hatkor keltek a fiúk. A sorsolás időrendje sem kedvez nekik, mert vasárnap is (egymást követő harmadik reggelen) 8 órakor kezdenek Tatár Lőrincék, amikor is az eddig (két meccsen) nyeretlen Hong Kong lesz az ellenfél. A reggeli meccset követően délután is pályára lép csapatunk az eddig mindkét meccsét megnyerő orosz válogatott ellen. Ezt a két találkozót viszont mindenképpen meg kellene nyerni ahhoz, hogy a továbbjutási remények életben maradjanak.

A nap további férfi eredményei a magyar érdekeltségű B-csoportból: Ausztria – Szlovákia 6-5, Olaszország – Lettország 6-4, Oroszország – Csehország 10-6

A csütörtökön két győzelemmel rajtoló magyar lányok számára a pénteki szünnapot követően szombaton délben Lettország ellen folytatódott a világbajnokság. A rajt jól alakult a Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Dobor Regina, Joó Linda (skip), Bartalus Anna összeállítású csapatnak, mert 3-1-re, majd 4-2-re is vezetett. A lettek azonban a hatodik endben egyenlítettek, majd a hetedikben loptak is egyet. Így hiába nyerte meg a befejező játékrészt a magyar csapat, az extra endben az ellenfél volt a befejező, amely végül hármat írt és 8-5-re győzött.

lohja3

A nap további női eredményei a magyar érdekeltségű C-csoportból: Dánia – Szlovénia 7-3, Csehország – Fehéroroszország 15-1, Dánia – Törökország 6-3

A magyar junior lány csapat három fordulót követően két győzelemmel és egy vereséggel áll, a csoportkör folytatásában vasárnap a hasonló mérleggel álló Csehország, hétfőn Szlovénia, majd kedden a csoportkör zárásaként pedig az eddig mind a négy (!) meccsét megnyerő Dánia lesz az ellenfél. A junior B-világbajnokság eredményei az ALÁBBI LINK-en követhetőek.