Kettős győzelem a nyitányon

A magyar fiú csapathoz hasonlóan a lányok is remekül kezdték a finnországi Lohjában zajló B-világbajnokságot. A Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Dobor Regina, Joó Linda (skip), Bartalus Anna összeállítású csapatnak viszont nem kellett annyit izgulni a torna rajtján, a törökök elleni első fordulóban ugyanis két end után már 3-0-ra vezetett a csapat. A hatodik endet követően már 6-1-es volt a magyar előny, a folytatásban pedig már csak a vezetés megtartására kellett törekedni. A vége 6-3-as magyar siker lett, ami mindenképpen jó rajtnak számít az utóbbi időszakban a felnőtt mezőnyben is alaposan megerősödő törökök ellen.

A nyitónap volt az egyetlen, ahol két mérkőzés várt a magyar lány csapatra, de az esti találkozó miatt nem kellett panaszkodni, a sportággal még csak ismerkedő fehéroroszok ellen gyakorlatilag még edzőmeccsnek sem nevezhettük a játékot, ahol négy end után már 19-0-ra vezettek Joó Lindáék, végül pedig 19-2-re győztek.

49151443_591186328005409_870245667925131264_n

A sorsolás különlegességéből fakadóan – a mai “duplázás” után – pénteken pihenhetnek (!) a magyar lányok, hiszen nem lesz mérkőzésük. Szombaton aztán Lettország, vasárnap Csehország, hétfőn Szlovénia, majd kedden a csoportkör zárásaként pedig Dánia lesz az ellenfél. A junior B-világbajnokság eredményei az ALÁBBI LINK-en követhetőek.

A magyar érdekeltségű C-csoport további csütörtöki eredményei: Lettország-Szlovénia 8-3, Dánia-Csehország 7-6

A B-világbajnokságon a lányoknál összesen 21 csapat szerepel, őket három csoportba osztották, az alábbiak szerint:

A-csoport B-csoport C-csoport
Ausztria Ausztrália Fehéroroszország
Spanyolország Anglia Csehország
Finnország Észtország Dánia
Németország Olaszország Magyarország
Új-Zéland Japán Lettország
Lengyelország Kazahsztán Szlovénia
Skócia Oroszország Törökország