Curlingben mennénk olimpiára az NFL-sztárok

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) négy már visszavonult sztárja curlingcsapatot alakított azzal a céllal, hogy kijussanak az olimpiára. Jared Allen, a Kansas City Chiefs és a Minnesota Vikings passzsiettetője; Marc Bulger, a St. Louis Rams irányítója; Keith Bulluck, a Tennessee Titans védője és Michael Roos, a Titans támadófal embere egyaránt Nashville-ben él, s valamennyien Pro Bowlon szerepelhettek NFL-pályafutásuk során. A még 2018 márciusban alakított együttesüknek stílusosan az All-Pro nevet adták, de tervüket sokáig titokban tartották.

“Az NFL-ben minden augusztusban minden csapat minden játékosa és edzője, a legutolsótól a címvédőig, azzal a céllal érkezik az edzőtáborba, hogy februárban megnyerjék a Super Bowlt. Mi is ezzel a mentalitással készülünk” – mondta Jared Allen arra reagálva, hogy olyanokkal kell felvenniük a versenyt, akik egész életükben ezt a sportot űzték. Az egykori kiváló védő a rövidtávú terveikről úgy szólt, hogy jelenleg csak egyre jobbak és jobbak akarnak lenni, elsajátítani az alapokat, a stratégiát, a söprést, de tudják, hogy ez hosszú út lesz. A négyes első próbatétele novemberben egy minnesotai versenyen volt, amelyen éppen az olimpiai bajnok amerikai válogatottal vívta első meccsét és “csak” 11-3-ra maradt alul.

“Őszintén szólva kicsit jobbak voltak, mint vártam. Remélem, még találkozunk, s akkor már jobbak leszünk” – mondta a meccsről a 36 éves Allen, aki viszont leszögezte, szándékaik komolyak, nem azért csinálják, hogy a rivaldafényben maradjanak. Arról, hogy miért éppen a curlinget választották, Jared Allen viccesen úgy nyilatkozott: kipróbálta a tollaslabdát, de a curlingben a győzteseknek kell fizetniük a vesztesek sörét, így ők már mindenképpen nyertek.

(Forrás: MTI)