Tökéletes vasárnap

Ha a szombati napra a “peches” jelzőt aggattuk beszámolónkban, akkor a hét utolsó napja éppen ellenkező előjellel, tökéletesen alakult a magyar curling csapatok számára a finnországi Lohjában zajló junior B-világbajnokságon. A Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc, Kalocsay Ottó, Gazdag Zsombor, Sámson István összeállítású fiú csapat ismét korán kelt, vasárnap reggel nyolc órától az eddig nyeretlen Hong Konggal játszott és magabiztos játékkal 10-6-ra győzött. A meccs fordulópontja a negyedik endben volt, amikor 1:2-es állásnál 6 pontot sikerült írnia a magyar csapatnak. Ettől teljesen megnyugodtak a fiúk és ezt követően már semmi sem veszélyeztette a győzelmet.

A nap fő mérkőzése a délutáni oroszok elleni találkozó volt, amit élőben közvetítettek az Interneten is. A két csapat színvonalas és végig izgalmas mérkőzést vívott, a mieink végig koncentráltan játszottunk, folyamatosan nyomás alatt tartották az ellenfelet. A fordulat a hetedik endben következett be, ahol a mérkőzés egyet pont-lopása történt. A nyolcadik endben a csapat végig higgadt maradt és kontroll alatt tartva a játékot kényszerítette az ellenfelet az egy pontot megírására. Így 6:6-os állásnál extra end következett. A ráadásban az oroszok kissé idegesnek tűntek, mert a magyarok “tisztán” tartották a házat.

Minden követ leszedtek, amit csak felraktak és sikeresen saját köveink sem maradtak fenn. Kristóf keze pedig nem remegett az utolsó kőnél, így egy tökéletes draw-val zárta a csapat a meccset, amelyet 7:6-ra megnyert az eddigi veretlen orosz válogatott ellen!

A magyar érdekeltségű B-csoport további vasárnapi eredményei: Szlovákia – Csehország 6-0, Lettország – Hong Kong 7-0, Olaszország – Ausztria 7-5. A jelenleg 3/2-es győzelem/vereség mutatóval álló magyar fiú csapat hétfőn este nyolctól (legalább nem kell korán kelni, végre!!!) a 3/1-es mérleggel álló Olaszország ellen folytatja, kedden pedig a jelenleg 2/26-vel álló Szlovákia lesz az ellenfél a csoportkör zárásaként. A magyar fiú csapat a vb-n a B-csoportban játszik, amelynek állása így fest a hétfői játéknap előtt.

Lejátszott mérkőzés Győzelem Vereség
1 Lettország 5 4 1
2 Olaszország 4 3 1
2 Oroszország 4 3 1
4 Magyarország 5 3 2
5 Szlovákia 4 2 2
6 Csehország 5 2 3
7 Ausztria 5 1 4
8 Hong Kong 4 0 4

Fontos mérkőzés várt vasárnap délután a Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Dobor Regina, Joó Linda (skip), Bartalus Anna összeállítású magyar női junior válogatottra is, amely – a lettek elleni szombati vereség után – a hozzá hasonlóan 2/1-es mérleggel álló Csehországgal mérkőzött meg. A két blank endet is tartalmazó találkozón kevés pont született, lopnia senkinek nem sikerült, így tulajdonképpen a hatodik end döntött el mindent, ahol két pontot szereztek a magyarok. Joó Lindáék így végül a nyolcadik endet (befejezőként) megírva hozták 4-3-ra ezt a kulcsfontosságú találkozót.

cseh3

A magyar érdekeltségű C-csoport további vasárnapi eredményei: Törökország-Szlovénia 7-2, Lettország-Fehéroroszország 10-7. A magyar lányok kifejezetten biztató pozícióban vannak, hétfőn a nyeretlenül álló Szlovénia, kedden viszont a csoportkör zárásaként az eddig veretlen Dánia lesz az ellenfél.

G W L
1 Dánia 4 4 0
2 Magyarország 4 3 1
2 Lettország 4 3 1
4 Csehország 4 2 2
4 Törökország 4 2 2
6 Fehéroroszország 4 0 4
6 Szlovénia 4 0 4

A junior B-világbajnokság eredményei az ALÁBBI LINK-en követhetőek.