Ezüstérmes a Dencső-Szabó páros

Csütörtöktől vasárnapig rendezték meg a World Curling Tour vegyes páros világkupa-sorozat újabb állomását, Budapesten. Egy hete Szekeres Ildikó és Nagy György Pozsonyban győzni tudott, a Vasas párosa természetesen most is ott volt az indulók között, mint ahogy a kétszeres világbajnok Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt páros is. Az 5000 euró összdíjazású versenyen a legjobb magyar vegyes párosok mellett orosz, román, spanyol, finn, cseh, szlovák és lett párosok versenyeztek a győzelemért.

A torna első szakaszában több meglepetés is született, a Dencső Blanka – Szabó Gergely páros legyőzte a Szekeres, Nagy duót (ez korábban sosem fordult elő), őket viszont a fiatal Joó Linda – Tatár Lőrinc páros múlta felül, akik ráadásul a tornán szereplő két orosz párost is legyőztek. Később aztán két ágon folytak a „negyeddöntők”, ahol előbb a Szekeres, Nagy duót legyőzte a Palancsa, Kiss párost, viszont Dencső Blanka és Szabó Gergely a későbbi döntős ellenféllel szembeni vereség után felülmúlta az UTE egységét, így ők jutottak a döntőbe.

89889176_293768401604296_9148799460292165632_n

„Ez ezek után már csak a jutalomjáték” – fogalmazott Dencső Blanka a döntő előtt, ami egy remek feltámadást hozott. 7-0-ra ment el az orosz Anastasija Moskaleva – Alexander Eremin páros , de az utolsó end előtt 7-5-re jött fel a Vasas párosa. Végül a rivális tudott egy pontot írni, így övék lett a világkupa-győzelem, de a magyar páros ezüstérme is szépen csillog, főleg úgy, hogy karrierjük során most először jutottak döntőbe Világkupa versenyen. A bronzérem végül a friss magyar bajnok Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt párosé lett, amely aligha így képzelte el ezt a budapesti hétvégét – hangulatuknak viszont a WCF szombati döntése árthatott a leginkább, amely törölte az áprilisi kanadai olimpiai kvalifikációs vb-t…

Megtiszteltetés és hatalmas lehetőség volt, hogy játszhattunk ezen a Világkupán, amin a vb-re készülő nemzetközi és magyar párosok vettek részt. A négy nap, kilenc meccse alatt sok erős ellenféllel találkoztunk. Koncentrált játékkal sikerült a nálunk magasabban rangsorolt párosok ellen játszani és győzni, de az is kedvezett számunkra, hogy ez nekünk egy örömjáték volt, kevésbé volt rajtunk a nyomás, az eredmény-kényszer. Meglepetés csapatként kerültünk a döntőbe, ahol egy emlékezetes meccsen 0-7-ről sikerült felkapaszkodnunk. Nagyon fáradtan, de büszkén és Világkupa ezüstéremmel a nyakunkban zártuk a versenyt. Köszönet a rendezvény szponzorának, a szervezőknek, a Vasasnak és a szurkolóknak a támogatásért.” – összegzett bolfogan az ezüstérmes páros női tagja, Dencső Blanka.


Eredmények – ISS WCT XIII. Westbay Hungarian Open (A verseny honlapja: www.hmdcc.hu)

Negyeddöntő:

Joó Linda, Tatár Lőrinc–Szekeres Ildikó, Nagy György 2-11
Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt–Kauste, Kauste (finn) 9-7

Elődöntő:

Szekeres Ildikó, Nagy György–Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt 4-5
Dencső Blanka, Szabó Gergely–Moskaleva, Eremin 2-9

Dencső Blanka, Szabó Gergely–Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt 8-5

Döntő:

Moskaleva, Eremin (orosz)–Dencső Blanka, Szabó Gergely 8-5

20200313114019__MG_1254 (1) _MG_1291 _MG_1319
Forrás: MCSZ / vasassc.hu Fotó: Palancsa Péter