Ezüstérem Tallinnból

Jól sikerült a főpróbája a magyar bajnok Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt vegyes párosnak, amely a hétvégén az észtországi Tallinnban szerepelt egy, a World Curling Tour (WCT) sorozatba tartozó rangos versenyen. A csoportkörben ugyan egy győzelem mellett három vereséget is szenvedtek, ám a vasárnapi egyenes kieséses szakaszban remekeltek.

Palancsáék ugyanis a negyeddöntőben legfőbb hazai riválisukat, a csoportkört 3/1-es mérleggel záró Szekeres Ildikó – Nagy György párost verték meg 11-7-re, majd az elődöntőben az orosz Moszkaleva – Eremin páros ellen is nyertek 9-5-re. A döntőben végül a szintén orosz Ezekh-Stukalskiy páros legyőzte őket (6-8), de így is 800 eurós pénzdíjat és egy remek eredményt hozhattak haza Észtországból.

A versenyre edzőjük, David Wills is elkísérte a Palancsa – Kiss párost, amely a tervek szerint május 12-én utazik majd el az idei világbajnokság helyszínére, a skóciai Aberdeenbe, ahol esetleges jó szereplésükkel a sportág történetének első olimpiai kvótáját is megszerezhetik.

“Ez a WCT-verseny volt az utolsó lehetőségünk a világbajnokság előtt, hogy élesben is kipróbáljuk magunkat. Az elején az alapszakaszban egy kicsit döcögősen indultunk, utolsó köves meccseink voltak erős ellenfelek ellen. Viszont szerencsésre a rájátszás napján sikerült jól teljesítenünk mind a három mérkőzésünkön és bejutottunk a döntőbe. Ott a második számú orosz csapat ellen sikerült egy utolsó köves, kiélezett mérkőzést játszanunk. Most ugyan ők kerekedtek felül, de reméljük, hogy a világbajnokságon az első számú orosz csapat ellen már nem így lesz” – így összegezte a tallinni háromnapos versenyhétvége tapasztalatait Palancsa Dorottya.