Búcsú a 8 között

A magyar curlingválogatott a negyeddöntőben 9-6-ra kikapott Norvégiától a skóciai Aberdeenben zajló vegyescsapat-világbajnokságon. Az országos bajnok Vasas játékosai alkotta csapat – Nagy György, Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka – az első end után 1-0-ra vezetett, majd a folytatásban hátrányba került, de 1-4 és 4-6 után is egyenlített. A döntés így az utolsó endre maradt, amelyben 3-0-ra az északiak bizonyultak jobbnak.

“A negyeddöntőben impozáns társaságban, azaz olyan országokkal léphettünk pályára, akiknél a sportág nagyobb és eredményesebb múltra tekint vissza. A csapatunk büszkén és a kellő magabiztossággal sorakozott fel, mikor a résztvevő országokat a legjobb nyolc között felsorolták és vágtunk bele a norvégok elleni küzdelembe. A meccs során, ha nem is az addigi legjobb játékunkkal, de a csapatmunkát maximálisan kihasználva nagy küzdelemben sikerült a játék befejező endje előtt egálban állnunk. Az újabb lépés az álom felé azonban most elmaradt. A norvég csapat nyert és ők jutottak a legjobb 4 közé Kanada, Korea és Németország társaságába.” – nyilatkozta Dencső Blanka a csapat utolsó mérkőzését követően.

A péntek este rendezett további negyeddöntők eredményei: Németország – Skócia 9-7, Dél-Korea – Svájc 6-3, Kanada – Dánia 6-4, a szombati elődöntőkben Kanada-Norvégia és Németország-Dél-Korea párharcokat rendeznek majd az Aberdeenben zajló világbajnokságon, ahol délután már a döntőt is megrendezik.

72799433_2378539835797071_3461770273668202496_n

A skóciai torna összegzéseként Dencső Blanka az alábbiakban értékelt: Az egész verseny alatt nagyon jó és kiegyensúlyozott teljesítménnyel, parádés befejező kövekkel tarkított játékkal sikerült 40 ország közül a legjobb nyolc közé kerülnünk. A csapatmunkát – hiszen minden egyes kő négy ember közös munkájának eredménye – emelnénk ki, illetve a draw játékot, ami segített elérni az eredményünket. Sikeres volt a mi egyedi összeállításunk, hogy két vegyes páros állt össze egy csapattá. Hatalmas köszönet Karen Watson edzőnknek, aki professzionálisan tartotta kézben végig a csapatot. Köszönet a családjainknak, akik töretlenül támogatnak minket a céljaink elérésében. Barátainknak és játékostársainknak a sok-sok szurkolást és rengeteg biztatást, amit küldtetek. Köszönet a szponzoroknak: egyesületünknek a VASAS SC-nek, a DRK-nak, a Scitec Institute-nak, és az Asham Curling-nek.

A WCF most ötödször rendezte meg a vegyes csapat világbajnokságot, a korábbi négy kiírás alkalmával a magyar csapatok egy kivétellel mindig túljutottak a csoportkörön, de 2015-ben a Nagy György, 2016-ban a Kiss Zsolt és 2017-ben a Szabó Gergely vezette csapat számára is a nyolcaddöntős párharc jelentette a végállomást. A legutóbbi kanadai világbajnokságon pedig 2018-ban a Palancsa Dorottya vezette csapat 3/4-es győzelem-vereség mutatóval nem jutott tovább a csoportkör után az egyenes kieséses szakaszba.