Kilencedik lett vegyes csapatunk a vébén

A kilencedik helyen végzett a Nagy György (s), Szekeres Ildikó, Kiss Zsolt, Szentannai Ágnes összeállítású magyar válogatott az első alkalommal megrendezett vegyes csapat világbajnokságon a svájci Bernben.

© WCF / Céline Stucki

© WCF / Céline Stucki

A csapat első hat csoportmérkőzését megnyerte – rendre az USA, Brazília, Ausztria, Törökország, Japán és Fehéroroszország ellen -, majd az utolsó két csoportmérkőzésén vereséget szenvedett, előbb Skóciától (3-11), majd Észtországtól (6-7). Ezzel a teljesítményével a D jelű csoport harmadik helyén végzett, és bejutott a legjobb tizenkettő közé. Itt egy kvalifikációs mérkőzést játszott a C-csoport második helyezettjével, Kínával. Ezen a találkozón roppant kiélezett csatában, 5-4-re alulmaradt, így nem jutott a negyeddöntőbe, és a kilencedik helyen zárt.

Kiss Zsolt így vélekedett az észtek és a kínaiak ellen egy-egy kővel elveszített mérkőzésről: “Sajnos az észtek ellen a második endben bekapott négyes kulcsfontosságú volt, ám innen is sikerült visszajönnünk. Végül az észt skip az utolsó kövével mentette meg a meccset, és írtak két pontot. A kínaiak elleni meccsen is kaptunk egy hármast, onnan ez ellen a csapat ellen nem lehetett visszajönni, mert szervezetten, szinte hiba nélkül játszottak.”

A világbajnokságot Kiss így értékelte: “Az elsődleges célt teljesítettük, de sajnos a nyolc közé kerülésért a nagyon jó kínai csapatot már nem sikerült legyőzni. Jól küzdöttünk az összes meccsen, akkor is, amikor hátrányban játszottunk. A legjobb nyolc között nagyon jó csapatok voltak, olyanok, akiket a curlinges nemzetek közé sorolhatunk, ennek megfelelően jó színvonalúak voltak a meccsek is. Az is látszik, hogy bárkitől ki lehet kapni, hiszen Fehéroroszország például megverte Japánt, illetve Spanyolország Kanadát a csoportkörben, így nekünk is minden meccsen az elejétől kezdve maximális odafigyeléssel kellett játszanunk.”

A vébét Norvégia nyerte, miután a döntőben 5-3-ra legyőzte Svédországot. A bronzérmet a kínai csapat szerezte meg Oroszország 5-4-es legyőzésével.