A kilencedik helyen végzett válogatottunk a vegyescsapatok világbajnokságán

A kilencedik helyen zárt a Kiss Zsolt (skip), Palancsa Dorottya, Czermann Kristóf, Szentannai Ágnes összetételű magyar válogatott a a 2016/2017-es szezon első világversenyén, a vegyescsapatok világbajnokságán.
Az oroszországi Kazanyban október 14. és 22. között megrendezett viadalon a magyarok hat csoportmérkőzésükből ötöt megnyertek, mindössze az utolsó, a későbbi ezüstérmes svédek elleni találkozón szenvedtek vereséget. A csoportból való továbbjutás után, a nyolcaddöntőben a japán válogatottal találkoztak, akiktől 5-2-es vereséget szenvedtek, így véget ért számukra a torna.
Kiss Zsolt csapatkapitány így értékelte a csapat nyolcaddöntőjét, valamint a versenyt összességében: “Igazából jól játszottunk végig a japánok ellen is, viszont ahogy ők játszottak, arra mondhatom azt, hogy klasszis volt. Sajnos nálunk volt pár hiba, ami becsúszott, de azt gondolom, hogy összességében nagyon jól játszottunk, úgyhogy szégyenkezni valónk nincs. Jó meccseket játszottunk végig a világbajnokságon, úgyhogy szerintem büszkék lehetünk magunkra.”
A világbajnokságot Oroszország nyerte, miután a döntőben extra endben 5-4-re legyőzte Svédországot. A bronzérmet Skócia szerezte meg Dél-Korea 8-4-es legyőzésével a harmadik helyért vívott találkozón.
 dsc_0692-masolata