A lettek is kipipálva

A magyar curlingválogatott ötödik meccsén negyedik győzelmét aratta a skóciai Aberdeenben zajló vegyescsapat-világbajnokságon kedden.  Az országos bajnok Vasas játékosai alkotta nemzeti csapat – Nagy György, Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka – 7-3-ra múlta felül az eddig nyeretlen letteket.

“A lettek ellen is azt céloztuk meg, hogy minél hamarabb megismerve a pálya tulajdonságait az első kövektől már tegyük az ellenfélre a nyomást. Erős köveikkel többször mentették a helyzetet, amit felépítettünk. Szoros meccs volt. Folyton nyomás alatt tartva az ellenfelet, türelmes játékkal a második félidőre az ellenfél elkezdett hibázni, amit ki is használtunk. Ebből a meccsből is levontuk a tanulságokat és készülünk a következőre.” – fogalmazott a mérkőzés után Dencső Blanka.

A skóciai vb-n negyven csapat vesz részt, a magyarok az első fordulóban a brazilokat 14-2-re, a másodikban a kazahokat 9-4-re, a harmadikban pedig a svédeket 9-3-ra győzték le, majd a negyedikben 7-4-re kikaptak az amerikaiaktól.  Az öt nyolcas csoportból az első három-három, valamint a legjobb negyedik együttes kerül a rájátszásba. Ezután rangsorba állítják a 16 csapatot a helyezés, valamint az elért pontok alapján, így alakulnak ki a nyolcaddöntős párok.

A magyar válogatott további programja a vb-n:
október 16., 16 óra: Magyarország-Ausztrália
október 17., 20 óra: Spanyolország-Magyarország