Alakul a továbbjutás

Hétfőn felemás napot zárt a magyar curling-válogatott az Aberdeenben zajló vegyescsapat világbajnokságon. Az országos bajnok Vasas játékosai alkotta nemzeti csapat – Nagy György, Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka – előbb 9-3-ra győzött a svéd csapat ellen, majd az esti találkozón 7–4-re alulmaradt az amerikaiakkal szemben.

“A csapat nagyon fókuszáltan kezdett bele a svédek elleni meccsbe is. Továbbra is a célunk, hogy a meccs elejétől agresszív játékot játszunk. Precíz játékkal itt is hibára késztettük az ellenfelet. A söprők feladata ezen a világbajnoki jégen szinten nagy jelentőséggel bír, a csapat minden tagjának összjátéka szükséges minden egyes kőhöz. Az amerikaiak elleni vesztes meccsen volt egy kulcsmomentum, a harmadik endben, de az most nem nekünk kedvezett, hibáztunk, így kiegyenlített az ellenfél. Az amerikai csapat nagyon pontosan és erősen játszott, így növelték aztán előnyüket. A későbbiekben, az ezen a meccsen tapasztalt jeget és helyzeteket kamatoztatni tudjuk majd. – fogalmazott a sűrű versenynap végén Dencső Blanka.

A skóciai vb-n negyven csapat vesz részt, a nyolcas csoportokból az első három, valamint a legjobb negyedik együttes kerül a rájátszásba. Ezután rangsorba állítják a 16 csapatot a végső helyezés, valamint az elért pontok alapján, így alakulnak ki a nyolcaddöntős párok.

A magyar válogatott további programja a vb-n:
október 15., 12 óra: Lettország-Magyarország
október 16., 16 óra: Magyarország-Ausztrália
október 17., 20 óra: Spanyolország-Magyarország