Kazahsztán is kipipálva

A magyar curlingválogatott 9-4-re legyőzte Kazahsztán csapatát a vegyescsapat-világbajnokság második fordulójában, vasárnap a skóciai Aberdeenben. Az országos bajnok Vasas játékosai alkotta nemzeti csapat – Nagy György, Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka – a vb honlapja szerint a második és a harmadik játékrészben döntötte el a találkozót, amikor egyaránt 3-0-s részsikert aratott ázsiai riválisa felett.

“Kazahsztán ellen erősen kezdtünk, ez is volt a célunk. A második end utolsó köve volt a kulcspillanat a mérkőzésen, amikor az ellenfél azt hitte hogy lopni tud, de végül mi írtunk három pontot egy gyönyörű tripla dobással a befejező játékosunktól. Utána már csak hoznunk kellett a pontos játékunkat.” – összegezte a vasárnapi történéseket Dencső Blanka.

A skóciai vb-n negyven csapat vesz részt, a magyarok az első fordulóban a brazilokat 14-2-re győzték le. Nagy Györgyékre hétfőn két mérkőzés vár, a svédekkel és az amerikaiakkal találkoznak. A nyolcas csoportokból az első három, valamint a legjobb negyedik együttes kerül a rájátszásba. Ezután rangsorba állítják a 16 csapatot a végső helyezés, valamint az elért pontok alapján, így alakulnak ki a nyolcaddöntős párok.

A magyar válogatott további programja a vb-n:
október 14., 8 óra: Magyarország-Svédország
október 14., 20 óra: Magyarország-Egyesült Államok
október 15., 12 óra: Lettország-Magyarország
október 16., 16 óra: Magyarország-Ausztrália
október 17., 20 óra: Spanyolország-Magyarország