Bravúros fordítás

A magyar curlingválogatott 0-4-es hátrányból fordítva ötödik győzelmét szerezte szerdán a skóciai Aberdeenben zajló vegyescsapat-világbajnokságon. Az országos bajnok Vasas játékosai alkotta nemzeti csapat – Nagy György, Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka – az első end sima elvesztése után folyamatosan csökkentette hátrányát az ausztrálokkal szemben, majd az utolsó két játékrész megnyerésével 6-5-re győzött.

“Az eddigi meccseinkkel ellentétben az első endben hiányzott a pontosság a csapatból, így belenéztünk egy négyesbe. Mivel tudtuk, hogy miket hibáztunk, ismertük az ellenfél játékstílusát és hosszú volt még a meccs, így joggal bizakodtunk, hogy precízebb játékkal meg tudjuk fordítani az állást. Voltak nehéz pillanataink még a mérkőzés folyamán, de a befejező köveink nagyon a helyükön voltak és némi szerencsével végül sikerült a győztes pontot is megszereznünk. Az utolsó csoportmérkőzésünkön az eddig még veretlen és világbajnoki ezüstérmes spanyolok ellen a csoportgyőzelem lesz a tét.” – mondta Szabó Gergely a mérkőzés után

A skóciai vb-n negyven csapat vesz részt, a magyarok az első fordulóban a brazilokat 14-2-re, a másodikban a kazahokat 9-4-re, a harmadikban pedig a svédeket 9-3-ra győzték le, mielőtt a negyedikben 7-4-re kikaptak az amerikaiaktól. Az ötödik körben 7-3-ra múlták felül a letteket, így hat kör után öt győzelemmel állnak.

Az öt nyolcas csoportból az első három-három, valamint a legjobb negyedik együttes kerül a rájátszásba. Ezután rangsorba állítják a 16 csapatot a helyezés, valamint az elért pontok alapján, így alakulnak ki a nyolcaddöntős párok.

A magyar válogatott további programja a vb-n:
október 17., 20 óra: Spanyolország-Magyarország