Jöhet a nyolcaddöntő

A már korábban rájátszásba jutott magyar curling-válogatott 7-5-re kikapott a vb-ezüstérmes, veretlen spanyoloktól csütörtökön a skóciai Aberdeenben zajló vegyescsapat-világbajnokságon.  Az országos bajnok Vasas játékosai alkotta nemzeti együttes – Nagy György, Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka – a vb honlapja szerint jól kezdett, 3-0-ra vezetett három end után, azonban a következő három játékrészben 6-0-t produkált a rivális. A hetedik endben a magyarok feljöttek 6-5-re, ám a zárás nem sikerült.

“Mint ahogy a legtöbb mérkőzésünkön, most is sikerült erősen kezdenünk és megnyugtatónak tűnő előnyt kiépítenünk pár end alatt. A pálya egyes részei azonban kiszámíthatatlanok voltak, így a szünet előtt sajnos az ellenfelet segítettük egyenlíteni. A szünet után is hiányzott játékunkból a pontosság, ezért nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel, ami a vereségünkhöz vezetett. A lebonyolítás sajátossága miatt a kieséses szakaszban ismét a jó formában lévő spanyolok ellen fogunk játszani, ráadásul ugyanezen a pályán, így lehetőségünk lesz visszavágni nekik.” – nyilatkozta Szabó Gergely a csoportkör záró találkozója után.

2019 vegyesvb

A skóciai vb-n negyven csapat vesz részt, a magyarok az első fordulóban a brazilokat 14-2-re, a másodikban a kazahokat 9-4-re, a harmadikban pedig a svédeket 9-3-ra győzték le, mielőtt a negyedikben 7-4-re kikaptak az amerikaiaktól. Az ötödik körben 7-3-ra múlták felül a letteket, majd szerdán 6-5-re az ausztrálokat. Végül öt győzelemmel és két vereséggel fejezték be a csoportkört. Pénteken délelőtt pedig Spanyolország ellen jöhet a nyolcaddöntő!

Az öt nyolcasból az első három-három, valamint a legjobb negyedik együttes került a rájátszásba. Ezután rangsorba állították a 16 csapatot a helyezés, valamint az elért pontok alapján: 1: Kanada; 2: Oroszország; 3: Skócia; 4: Norvégia; 5: Spanyolország; 6: Németország; 7: Svájc; 8: Dánia; 9: Írország; 10: Egyesült Államok; 11: Lengyelország; 12: Magyarország; 13: Szlovákia; 14: Törökország; 15: Dél-Korea; 16: Svédország.