Vasas csapat a skóciai vb-n

Csütörtökön elutazott Skóciába a magyar curling válogatott, hogy részt vegyen az Aberdeenben szombaton kezdődő vegyescsapat  világbajnokságon. A februári országos bajnokságot megnyerő Vasas Mix csapata (Nagy György (skip), Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka) februárban kiélezett csatában nyerte meg az ob-döntőt – ezzel harcolta ki a vb-indulást. A skóciai vb-n negyven csapat vesz részt, Koszovó és Nigéria első alkalommal indul a most ötödik alkalommal megrendezett eseményen.

A 2019-es vegyes csapat világbajnokság csoportbeosztása:

A csoport: Fehéroroszország, Kanada, Észtország, Németország, Hongkong, Koszovó, Nigéria, Szlovákia
B csoport: Andorra, Horvátország, Csehország, Dánia, Norvégia, Új-Zéland, Lengyelország, Wales
C csoport: Ausztrália, Brazília, Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán, Lettország, Svédország, Egyesült Államok
D csoport: Írország, Olaszország, Japán, Luxemburg, Skócia, Szlovénia, Tajvan, Törökország
E csoport: Ausztria, Belgium, Anglia, Finnország, Franciaország, Korea, Oroszország, Svájc

A csoportban mindenki találkozik mindenkivel, az első három csapat, valamint a legjobb negyedik kerül a rájátszásba. Ezután rangsorba állítják a 16 csapatot a végső helyezés, valamint az elért pontok alapján, így alakulnak ki a párok, a nyolcaddöntők október 18-án kezdődnek. A címvédő egyébként a kanadai válogatott, tavaly a spanyolokat verték a döntőben.

A magyar csapat – amelynek felkészítésében központi szerepet vállalt edzőként a kanadai Karen Watson  – lényegében a világbajnokság nyitómérkőzését játssza Brazíliával, helyi idő szerint 8 órától (ugyanekkor kezdődik öt másik találkozó is.) “Kihasználtuk a rendelkezésre álló másfél hónapot a felkészülésre, amiben nagyon sokat segített nekünk kanadai edzőnk, Karen Watson. Természetesen a célkitűzésünk, amit közösen, csapatként megfogalmaztunk, magasra lett téve. Azon leszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki a tudásunkból. Sok ország csapata, sok ismerős és ismeretlen játékos vár ránk. Nagyon várjuk a versenyt, rengeteg erős rivális van a mezőnyben, de ez így is van jól, elvégre ez egy világbajnokság” – fogalmazott a csapat tagja, a Vasas curling szakosztályának vezetője, Dencső Blanka.

A magyar válogatott programja a vb-n:

október 12., 8 óra: Magyarország-Brazília
október 13., 12 óra: Magyarország-Kazahsztán
október 14., 8 óra: Magyarország-Svédország
október 14., 20 óra: Magyarország-Egyesült Államok
október 15., 12 óra: Lettország-Magyarország
október 16., 16 óra: Magyarország-Ausztrália
október 17., 20 óra: Spanyolország-Magyarország

Forrás: vasassc.hu / Dobos Sándor