2023. évi Vegyes-páros Kvalifikációs Verseny – 3. nap

A számunkra “fő napnak” számító, két mérkőzéssel tarkított hétfőt követően is sikerült veretlennek maradnia a magyar vegyes-páros válogatottnak, ezzel kivívva a rájátszásba való továbbjutást az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül.

A nehéz, ámde annál sikeresebb nap fejleményeit, tanulságait Fóti Balázs a páros egyik edzője foglalta össze:
“Míg mi a pályán álltunk helyt, addig gyermekeink egy szurkolótábort készítettek hóból a házunk udvarán.

Ma minden szurkolásra szükségünk volt, hiszen két mérkőzés várt ránk. A családtagjaink folyamatos helyszíni biztatása mellett külön köszönet Bettinek es Szilárdnak, akik Angliából autóztak ide, hogy buzdítsanak minket.

Két nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ellenfeleink soraiban évek óta Kanadában edződő játékosok szerepeltek. A csapatunk erejét és hitét mutatja, hogy hátrányból építkezve fordítottuk magunk javára az eredményeket és a mai két győzelemmel biztossá vált a 8 köze jutás a C csoport első helyén.

A play off körben kell a legjobbat nyújtanunk, ehhez fejlődési lehetőség van még, a meccsek első endjeiben rendre nem azt a magas színvonalat hozzuk, amit a meccsek második felében nyújtunk. A Mexikó elleni tét nélküli mérkőzésen ezen fogunk dolgozni. Köszönjük az otthoniaknak is a szurkolást.”

Az edzői stáb szakvéleményéhez csatlakozva a Magyar Curling Szövetség is további sok sikert kíván a továbbiakban, illetve reméljük, hogy az apróbb hiányosságokat, fejlődési pontokat is ki tudják javítani a rájátszás küzdelmeire, ahol biztosan minden tudásukra szükség lesz, hogy ott is hasonló eredményeket tudjanak elérni!

Hétfői eredmények:
Hong Kong 5-9 Magyarország
Magyarország 9-4 Guyana

Élő eredménykövetés ITT.

Hajrá Csilla-Gábor!

#WMDQE2023