2023. évi Vegyes-páros Kvalifikációs Verseny – 2. nap

A második nap után is hibátlan maradt csoportjában a Halász Csilla – Ézsöl Gábor vegyes-páros válogatott a 2023. évi Vegyes-páros Kvalifikációs Versenyen!

Szlovénia után következhetett Anglia, akik az első napon rögtön két mérkőzést játszottak és 1/1-es mérleggel várták a magyarok elleni összecsapást.

A végig kiélezett, ide-oda billenő mérkőzést végül a hetedik endben döntötte el a Halász-Ézsöl duó, amikor is a Power Playnek is köszönhetően 5 pontot írtak, ezzel megfordították az állást valamint tetemesnek mondható előnyre tettek szert az utolsó end előtt (9-5). Innen “már csak” arra kellett figyelni, hogy sok pontot ne tudjanak ránk írni, ez sikerült is így a végén 9-7 lett a végeredményt.

A mérkőzésről a páros így nyilatkozott:
“Ma délután értékes győzelmet szereztünk az angol válogatott ellen. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, erre számítottunk. Az angolok nagyon jól kezdtek, azonnal megtalálták a helyes erőt, míg mi többnyire küzdöttünk a pálya gyorsaságával. Az első két endet ellopták, mi ezt követően kezdtünk belerázódni, de csak 1-1 pontot sikerült szereznünk a szünetig. A szünetet követően kikérték a power-play-t, amiben azonban sokat hibáztak, míg mi meg tudtuk szorítani őket, így elloptuk tőlük 2 ponttal. A 7. end volt a meccs kulcsa, mivel akkor mi is kikértük a power-play-t, amit taktikus játékkal, nyomás alatt tartva az ellenfelet sikerült 5 ponttal megírnunk. 

Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, és továbbra is a fő fókuszunk a helyes draw-weight megtalálása lesz.”

Gratulálunk az újabb győzelemhez! Reméljük a mérkőzés utáni regeneráció és pihenés is jól sikerül, hisz hétfőn az alapszakasz fő napjára kerül sor magyar szempontból, amikor két mérkőzést is játszunk. Előbb Hong Kong, majd este Guyana lesz az ellenfél.

A magyar páros mérkőzéseit az alábbiak szerint rendezik meg magyar idő szerint:
2023. december 4. 13:30 Magyarország – Hongkong
2023. december 4. 20:30 Magyarország – Guyana
2023. december 5. 20:30 Magyarország – Mexikó

Élő eredménykövetés ITT.

Hajrá Csilla-Gábor!

#WMDQE2023