2023. évi Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnokság – Utolsó nap

A magyar vegyes-páros számára a tegnapi nappal véget ért a Világbajnokság, mivel az alapszakaszból nem jutottak tovább a rájátszásba.

A délelőtti mérkőzést sajnos elvesztette a magyar csapat 9:6-ra a lengyelek ellen, míg a délutánit megnyerte 8:4-re Finnországgal szemben, de ez nem volt elég a továbbjutáshoz. A csoportkör első három helyezetettje menetelhetett tovább, de a végeredmények és az LSD dobások alapján a 6. helyen végzett a páros (az előbbi mutató alapján ötös holtversenyben).

A csapat így nyilatkozott az utolsó mérkőzés után:
“Tovább kell lépnünk, tanulnunk a hibáinkból és folytatni teljes erővel az elkezdett munkát.

Nem lehet elégszer megköszönni az otthonról jövő mérhetetlen sok drukkolást, a támogató csapat önzetlen munkáját és Moravcsik-Fecskés Orsolya sportpszichológus segítségét.

Köszönet az anyagi támogatásért a teljesség igénye nélkül: a Magyar Curling Szövetségnek, a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesületnek, barátoknak, kollégáknak.”

Gratulál a Magyar Curling Szövetség is a párosnak az elért 11. helyezéshez!

Az alapszakasz lezárultával Kína és Kanada jutott tovább egyeneságon az elődöntőbe. A kvalifikációs játékban pedig Szlovákia és Lettország, valamint USA és Anglia csapott össze a bejutásért. USA és Lettország győzelmével kialakult a négyes, akik a döntőért harcolhattak. Nem várt fordulat, hogy az alapszakasz veretlen csapatai, Kína és Kanada maradtak alul az elődöntőben, így ők ketten csak a bronzért küzdhetnek meg, míg Lettország és USA az aranyért. A döntő mérkőzések itthoni idő szerint ma 23:30-kor kezdődnek.

Élő eredménykövetés ITT.

Kép: WCF /Cheyenne Boone