2022. évi Vegyes-csapat Világbajnokság – 5. nap

Holtversenyben 3. helyen áll a magyar vegyes-csapat válogatott miután a tegnapi, 5. vb versenynapon 2 győzelmet is sikerült bezsebelnie Mexikó és Anglia ellen!

Mexikó ellen 10-3-as fölénnyel sikerült megnyerni a mérkőzést, egy kiegyensúlyozott és magabiztos játékkal:
„A mérkőzést óvatosabban kezdtük, mivel az ellenfél skipje a draw erőket viszonylag jól érezte. A 3. endben sikerült kihasználnunk a pontatlanságukat és jó stratégiával megírtuk a 4 pontot. Utána ugyanezt megismételtük a 7. endben és 10-3-as vezetésnél feladták a mérkőzést.” – Kalocsai-van Dorp Vera.

Este újra jégre lépett a válogatott, immár Anglia ellen, akik a mérkőzés alatt végig nagyon pontosan játszottak és többször meglepték a magyar csapatot jól megdobott take out-okkal.
Vera így értékelte a meccs további részét: „Néha az endekben nem tudtuk teljesen kihasználni az előtte felépített helyzeteket, de a 6. endben egy gyönyörű take outtal 4 pontot sikerült írnunk. Ezzel 6-3-ra átvettük a vezetést és innentől uraltuk a játékot. Az utolsó endet szépen, tisztán játszottunk, Lőrinc utolsó kövére egy open take outot kellett megdobnunk, ami tökéletesen sikerült.”
A meccset egy szép 6-5-ös győzelemmel sikerült elhoznunk, ami holtversenyben harmadik helyre rangsorolta a magyar válogatottat.

Ma 13:00-kor az 5. helyen álló Ausztriával küzdenek meg, a cél pedig nem kisebb, mint az első háromban maradás és lehetőség a negyeddöntőbe való továbbjutásra!

Az élő eredménykövetés ITT érhető el, valamint World Curling TV közvetítése ITT nézhető.

 

#WMxCC2022 #curling