2022. évi Vegyes-csapat Világbajnokság – 6. nap

A tegnapi győzelmet követően (Magyarország – Ausztria 10:1) továbbjutott a rájátszásba a vegyes-válogatott, ahol ma 11:00-kor újra Skóciával mérkőzhet meg a negyeddöntőbe jutásért!

Az alapszakasz utolsó mérkőzését a világbajnokság 6. napján Ausztria ellen vívtuk, amire a fizikai felkészültségen túl, mentálisan kellett a magyar csapatnak helytállnia, ugyanis a tét a playoff-ba kerülés volt. Az összecsapás során a válogatottunk végig irányította a játék menetét, koncentrált játékkal az 5. end után már 10:0-ra vezetett. Ezt követően ugyan az osztrák csapat 1 ponttal még tudott szépíteni, de a kézfogás a 7. end előtt megtörtént.

A győzelem után sem nyugodhattunk meg, ugyanis a másik pályán Skócia-Ausztrália meccs zajlott, aminek a kimenetele szerepet játszott a továbbjutásunkban. Ha az ausztrál csapat győzedelmeskedik, akkor körbeverés történt volna, ami után a draw eredmények döntenek. A skót csapat nem bízta a véletlenre a játék kimenetelét, 9:3-ra győzte le az ausztrálokat, akik így a 4. helyen végeztek a csoportkörben.

A csoportkörök biztos továbbjutói a következőképp alakultak:
A csoport: Finnország
B csoport: Svédország
C csoport: Svájc
D csoport: Németország

Ma 11 órától pedig a következő csapatok mérkőznek meg a negyeddöntőbe jutásért:
Dánia – Japán
Olaszország – Kanada
Skócia – Magyarország
Spanyolország – Norvégia

A skót-magyar párharc győztesét Németország válogatottja várja a negyeddöntőben.

Hajrá magyarok!

Az élő eredménykövetés ITT érhető el, valamint World Curling TV közvetítése ITT nézhető.

 

#WMxCC2022 #curling