2022. évi Vegyes-csapat Világbajnokság – 4. nap

Megszerezte harmadik győzelmét a magyar válogatott Ausztrália ellen a Vegyes-csapat Világbajnokságon. A sikert még különlegesebbé tette, hogy egyúttal Kalocsai-van Dorp Vera 100. nemzetközi mérkőzését is ünnepelhették.

A versenynapról az ünnepelt Kalocsai-van Dorp Vera számolt be:
„A mérkőzés előtt hasznos információkat kapott az edzőnk a cseh női játékosoktól a jég állapotáról, ami nagyban segítette a készülődésünket a meccsre. A drámainak is mondható draw dobás következett: 1 mm-rel dobtunk jobbat az ausztráloknál, így hammerrel kezdtük a mérkőzést.

A meccs első fele nagyon jól indult, végig kontrolláltuk a játékot és 3 end után már 4-1-re vezettünk. A 4-ik endben picit pontatlanok voltunk, ezért is közelítettek meg minket 4-3-ra. A meccs második felében egy szerencsétlen szituációban hozzáértünk a kövünkhöz, ami miatt rögtön el lett távolítva az egyébként kiválóan megdobott kő. Az ausztrál lopás után a 6-ik endet megírtuk egy ponttal, és a 7-ik endet jól játszva sikerült még egy pontot loptunk. A 8-ik endben pedig nem hagytunk nekik esélyt a kettőre, így az utolsó két kő ledobása előtt kezet nyújtottak az ausztrálok.

Összességében az ellenfél amúgy nagyon rutinos skipje (430 nemzetközi meccs környékén jár) megdicsérté a játékunkat, szerinte is szépen végigvittük a helyzeteket és az általunk elképzelt stratégiát.”

A vegyes-csapat a következő mérkőzését magyar idő szerint 13:00-tól Mexikó ellen és 21:00-tól Anglia ellen játssza.

A magyar csapat további mérkőzései:
Október 20. 13:00 Ausztria – Magyarország

Az élő eredménykövetés ITT érhető el, valamint World Curling TV közvetítése ITT nézhető.

 

#WMxCC2022 #curling