XX. Téli Siketlimpia köszöntő

A Magyar Hallássérültek Sportszövetsége köszöntőt rendezett a 2024. évi magyar Siketlimpiai csapat számára, melyet az Országház Vadász termében tartott március 26-án.

Minden szempontból rekordot döntött a XX. téli siketlimpia. Az eddigi legnagyobb létszámú, 17 tagú magyar csapat három éremmel, egy ezüsttel és két bronzzal tért haza a törökországi Erzurumból – ez volt sportolóink legeredményesebb szereplése a viadal történetében. Az érmeseket és helyezetteket kedd délután ünnepélyes keretek között köszöntötték az Országházban, az oklevelek átadásában Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár is segédkezett.

Volt ok az örömre, hisz a legfényesebb eredményt éppen a curling női csapat szakágában sikerült megszerezni, mint ahogy arról már beszámoltunk korábban. A női csapatnak az oklevél és virág átadást Dr. Tapolczai Gergely a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnöke tette meg, míg a férfi csapatok köszöntésében Kiss Bálint sportszakmai igazgató is segédkezett.

A nagyon jól szervezett eseményen Schmidt Gábor Úr mellett, a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetői Szabó László elnök úr és Urr Anita főtitkár asszony, továbbá Dr. Kósa Ádám a Siketek Nemzetközi Sportbizottságának elnöke is részt vett a fogadáson.A Magyar Hallássérültek Sportszövetségének munkáját a Fővárosi Önkormányzat is elismerte, amely Papp László-díjat adományozott a szervezetnek a magyar siketsport területén végzett tevékenységéért.

Forrás: https://m.nemzetisport.hu/egyeb-egyeni/2024/03/a-kihivasokban-is-a-lehetoseget-keresik-siketlimpikonokat-koszontottek