2024. évi Női-Férfi Országos Csapatbajnokság ‘A’ liga

Vasas SC sikereivel záródott a 2024. évi Női-Férfi Országos Csapatbajnokság ‘A’ ligája a Kamaraerdei Curling Clubban.

A csapatbajnokságok küzdelmei az alapszakasszal vették kezdetét, ahol két márciusi hétvégén keresztül versenyeztek egymással a csapatok. A 6 fős rögzített keretszám végett, minden csapat 5 mérkőzést játszott, ahonnan az 1-4. csapatok jutottak a rájátszásba.

A nőknél a veretlen Vasas Nők csapatát a Hackers, az SSC Nők és a Vasas Ice Ladies követte a rájátszásba, míg a férfiaknál a sorrend a következőképp alakult: Team Czermann, Vasas G-Force, Vasas Szenior Férfi csapat, FTC Fatherock.

A rájátszás előtt azonban az V.-VI. helyezett csapatok között úgy nevezett kiesési merkőzés került lebonyolításra. Mindkét nem esetében a kiesési mérkőzést is ugyanaz nyerte, mint a kettőjük alapszakasz mérkőzését, így mindent eldöntő találkozóra nem volt szükség. A nők és a férfiak esetében is UTE-s csapat búcsúzott a legmagasabb osztálytól, akik a 2024/2025-ös szezonban a ‘B’ ligából juthatnak fel ismét. Sors pikantériája, hogy ezen mérkőzéseken FTC-s csapatok nyertek, így megőrizhették ‘A’ ligás tagságukat (Nőknél – FTC Girl Jam, Férfiaknál – FTC Jaguars).

Az áprilisi döntő hétvégén azonban már a rájátszásé volt a főszerep, ahol page system rendszert alkalmaztunk.

Nők esetében a rájátszás elején ugyan, az addig makulátlan Vasas Nők csapata is begyűjtötte első vereségét, így csak túlórában harcolták ki a döntős tagságot, de ennek ellenére nagyrészt a papírforma érvényesült. 

A bronz mérkőzést az alapszakasz III. és IV. helyezettje játszotta és az eredmény is ennek megfelelően alakult: SSC Nők 8-6 Vasas Ice Ladies

A döntőben a Vasas Nők győzedelmeskedett mindkét mérkőzésen a Hackers ellen, előbb 9-7, majd 10-3 arányban.

Férfiak rájátszása több fordulatot tartalmazott, hiszen az 1. kiemelt Team Czermann csapata nem jutott döntőbe, míg az alapszakasz alapján csak 4. FTC Fatherock egész a döntőig menetelt. A bronz mérkőzést a Vasas Szenior csapata nyerte 7-5 arányban a Team Czermann ellen.

A döntőben a végletekig ment a két csapat ugyanis 3. mérkőzésre is sor került, melynek végén a Vasas G-Force csapata örülhetett az FTC ellenében.Eredmények:
Vasas G-Force 8-3 FTC Fatherock
FTC Fatherock 10-5 Vasas G-Force
FTC Fatherock 7-9 Vasas G-Force

2024. évi Női Országos Csapatbajnokság ‘A’ liga végeredmény:
I. helyezett: Vasas Nők (Kalocsai-van Dorp Vera, Joó Linda, Nagy Laura Karolina, Tóth-Csősz Orsolya, Orbán Hanna Regina, Lauchsz Laura Ildikó. Edzők: Nagy Gyöngyi, Jakab Zoltán)
II. helyezett: Hackers
III. helyezett: SSC Nők

2024. évi Férfi Országos Csapatbajnokság ‘A’ liga végeredmény:
I. helyezett: Vasas G-Force (Szabó Gergely, Miklós Nándor, Lendvay Tamás, Besnicz Péter)
II. helyezett: FTC Fatherock
III. helyezett: Vasas Szenior Férfi

Fotó: Kuttner Ádám