Vasas és FTC bajnoki címek

A hétvégén zárult a Kamaraerdei Curling Clubban a 2020/21-es szezon országos csapatbajnoki versenysorozata, amely a koronavírus-járvány miatt idén hathetesre húzódott el. A hölgyek döntőjében a Vasas Nők együttese három mérkőzés alatt győzte le az FTC Girl Jam csapatát, a férfiaknál pedig az FTC Dream Team lett a bajnok, amely a fináléban az alapszakaszt hibátlan mérleggel záró Vasas G-Force ellen két szoros mérkőzésen diadalmaskodott.

A Vasas Nők az egész torna során egyetlen mérkőzést veszítettek a döntőig, mégpedig a legelsőt, amelyen klubtársaik, a végül negyedik helyen végző Hackers ellen kaptak ki. A szoros döntő után nagy volt az öröm, hiszen a Vasas utoljára még nyolc éve, 2013-ban nyerte meg ennek a számnak a bajnoki címét. A piros-kékek sikere azt is jelenti egyben, hogy megszakadt a női csapatbajnokságban az újpestiek hét év óta tartó győzelmi sorozata.

A Vasas csapatának kapitánya Szentannai Ágnes örömmel és lelkesedéssel nyilatkozott a klub honlapjának a siker titkáról: „Szuper boldogok vagyunk, ráadásul Ildin és Gyöngyin kívül mi még nem nyertünk országos bajnokságot. Hogy mivel voltunk jobbak a többieknél? Szerintem a befektetett munka mennyiségével és minőségével. Testileg és lelkileg folyamatosan és nagy-nagy odafigyeléssel készültünk a csapatbajnokságra, heti többszöri edzésekkel, edzőmeccsekkel. Ennek eredménye lett, hogy egy állandó magas és magabiztos szinten tudtunk játszani. Bevallom, gyorsabban be szerettük volna fejezni a párharcot, de a második meccs kicsúszott a kezünkből. Úgy érzem, jól jött ez a lecke, és a harmadikra már úgy mentünk fel, hogy egyszerűen nem veszíthetünk. Az egész ob alatt nagyszerű volt a csapatszellem, most is egymást biztattuk és a maga posztján mindenki jól játszott. Nagyon büszke vagyok a lányokra, jó érzés volt velük jégre lépni és megtisztelő, hogy a kapitányuk lehetek.”

“Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk az országos bajnokságot. Ez egy igazán összeszokott csapat, van olyan csapattársam, akivel már 2010-ben is együtt játszottunk. Sok versenytapasztalat van a hátunk mögött, több nagyszerű Eb-szerepléssel. Azt gondolom, hogy mindez érződött a játékunkon is, a mérkőzések során végig magabiztosan, éretten játszottunk. A meccseken mindig vannak izgalmas pillanatok, olyan helyzetek vagy dobások, amik bevésődnek az ember emlékezetébe és még évek múlva is újra át lehet élni őket. Számomra erről az ob-ről ilyen volt a round robin szakaszban a Team Tatár ellen játszott mérkőzés extra endje, ahol tökéletesen sikerült nyitva tartani a házat az utolsó dobásig, vagy a második döntő utolsó köve, ami a guard mellett éppen csak, hogy eljött, majd az ellenfél kövét kiütve pontosan a buttonra pördült. Büszke vagyok a csapattársaimra, nagy odaadással, koncentrálva, élesen játszottak végig és köszönöm nekik, hogy támogattak a döntéseimben. Ezen az ob-n valahogy igazán működött a csapatban a kémia és a döntőben végig azt éreztem, hogy itt most nyerni fogunk. Most egy kicsit pihenünk és élvezzük a siker ízét, utána azonban neki kell állnunk a felkészülésre a Norvégiában megrendezésre kerülő Eb-re. Utoljára 2017-ben szerepeltünk Eb-n, nagyon várom már, hogy ismét jégre léphessünk.” – mondta Ézsöl Gábor a győztes FTC Dream Team skipje.

A magyar bajnokságot megnyerő két csapat ősszel a norvégiai Európa-bajnokságon képviselheti majd a magyar színeket. Az ob részletes eredményei az ALÁBBI LINK-en találhatóak.

A csapatbajnoki döntők eredményei:
Nők: Vasas Nők−FTC Girl Jam 9-3; FTC Girl Jam−Vasas Nők 10-5; Vasas Nők −FTC Girl Jam 8-4
Férfiak: FTC DreamTeam−Vasas G-Force 8-6; FTC DreamTeam−Vasas G-Force 7-5.

A 2020/21-es magyar csapatbajnokság hivatalos végeredménye:
Nők:
1. Vasas Nők – Szentannai Ágnes, Szekeres Ildikó, Nagy Laura Karolina, Joó Linda, Nagy Lola, Nagy Gyöngyi
2. FTC Girl Jam – Szabó Enikő, Nagy Tímea, Gunzinám Zsanett, Bíró Blanka, Halász Csilla, Bíró Bernadett
3. UTE Team Palancsa – Hamvas Villő, Kalocsay Vera, Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Micheller Dorottya

Férfiak:
1. FTC Dream Team – Hall Krisztián, Varga Balázs, Szabad Tamás, Ézsöl Gábor, Fóti Balázs
2. Vasas G-Force – Besnicz Péter, Lados Tamás, Major Gergely, Nagy György Szarvas Gábor, Szabó Gergely.
3. Team Tatár – Tüske Milán, Tatár Lőrinc, Szarvas Kristóf, Kalocsay Ottó, Kárász Raul