Fellebviteli Bizottság – Nyilatkozat

Nyilatkozat

Alulírott Pomázi Gyula, Belleli Lajos és Deák György, mint a Magyar Curling Szövetség 2020/2021-es férfi Országos Csapatbajnokság UTE Férfi 1. és FTC DreamTeam közti elődöntő óvási eseményének Fellebbviteli Bizottságának szavazati joggal rendelkező tagjai az alábbi nyilatkozatot tesszük:

Ahogy az ülésen is, nyilatkozzuk, hogy esetünkben összeférhetetlenség az óvással kapcsolatban nem áll fenn. A Fellebbviteli Bizottság azt vizsgálta, hogy az óvási szabályzat alapján a beadott óvási események formailag vizsgálhatók-e. A Bizottság egyhangúlag úgy ítélte meg, hogy az óvás formailag nem elutasítható, megfelel a hatályos óvási szabályzatnak.

Ezt követően vizsgáltuk az óvásban megjelölt szabálytalanságokat. Ezek közül az egyik eseménnyel kapcsolatban az UTE Férfi 1. csapatkapitánya nyilatkozatban elismerte ennek megtörténtét, amit a versenybíró is megerősített: addig a mérkőzésen nem használt seprűfej került a cserével játékba. A Fellebbviteli Bizottság ezen információk alapján, a szabálykönyv rendelkezései szerint hozta meg döntését.

Az ülés jegyzőkönyve, amint elkészül, az átláthatóság jegyében nyilvános és mindenki számára elérhető lesz.

2021. 05. 25.

Belleli Lajos, Pomázi Gyula és Deák György

 

A nyilatkozat PDF formátumban ide kattintva tekinthető meg.