Újpesti siker a senior ob-n

Hétvégén rendezték meg a Kamaraerdei Curling Klubban a senior országos bajnokságot, ahol ezúttal is az újpesti csapat tudott győzni. A Ferenci János, Miklai János, Palancsa Zoltán, Uti Tibor összeállítású csapat mindkét döntőben jobbnak bizonyult ellenfelénél, szombaton 7-2-re, a vasárnapi második találkozón pedig 8-7-re győzött, így 2018-ban megszerezte a senior bajnoki címet.

senior3

A 2018-as senoir bajnok újpesti csapat – Fotó: Palancsa Péter

“Az UTE Four Four már 12 éve ugyanabban az összetételben játszik. Több mint 40 éve vagyunk barátok – még serdülő labdarúgó korunk óta! Jégen kívül is rengeteg közös programot szervezünk. Az első meccsen nagyon precízen játszottunk, jól megéreztük a draw erőt. A végeredmény (7-2) nem tükrözi hűen, de jó kis meccs volt, de a Curling von Beethoven nevű csapat döntő pillanatokban hibázott. A második mérkőzésen ellenfelünk sokkal taktikusabban, és pontosabban játszott, mi pedig 1-1 tizedet rendszeresen tévedtünk. Felváltva vezettünk, és még a végére is maradt izgalom, mérős kővel sikerült ellopnunk az utolsó endet (8-7). Büszke vagyok a fiúkra, megmutattuk, hogy tudunk szépen játszani, de ha kell, küzdeni is.” – összegzett a hétvége után a csapat rutinos skipje, Palancsa Zoltán.

senior curlingEzzel az is eldőlt, hogy az UTE Four Four csapata sorozatban harmadszor lett bajnok a seniorok között, és bár tavaly nem rendeztek versenyt ebben a korosztályban, a 2015-ös és 2016-os elsőségét ilyen módon már hármas bajnoki sorozatra tudta nyújtani a csapat. A senior ob döntőjéről Palancsa Péter készített képeket:

IMG_8103 IMG_8136 IMG_8126 IMG_8151 IMG_8219 IMG_8224