Újabb dobogós helyezés Vegyes-páros WCT versenyen!

2023. november 2-5. között a World Curling Tour I. Pozsonyi állomásán a 12 fős mezőnyből 2 magyar páros is küzdhetett a dobogós helyezésekért. Fantasztikus siker, hogy az Ádám Alexandra – Varkoly Zoltán siket vegyes-páros duó bronzérmet szerzett!

A szlovákiai állomás kedves helyszín a magyar párosok számára, hisz a 7 győztesből 3 alkalommal is magyarok emelhették magasba a győztesnek járó serleget (Kétszer a Palancsa-Kiss, egyszer a Szekeres-Nagy páros végzett az élen). Az idei mezőny is nagyon színes volt, hisz a hazai szlovákok mellett – akik a legnagyobb delegációval képviseltették magukat – szerepeltek osztrákok, szlovénok, németek, svédek, csehek és persze mi magyarok.

A csoportmérkőzéseket követően mind a YOG vegyes-páros, mind az Ádám-Varkoly siket duó továbbjutott. A rájátszás pikantériája, hogy a negyeddöntők folyamán a két magyar csapat nézett egymással farkasszemet. Itt 7-5 arányban az Ádám-Varkoly jutott az elődöntőbe. 

Az elődöntő mindkét ágon nagyon kiélezetten alakult, de végül a hazaiak kisajátították a döntőt, ezáltal a torna első két helyét. A döntőben Orokocká/Galló páros 9-5 arányban múlta felül a Sykorova/Sykora összeállítású csapatot. Ami viszont számunkra különösen fontos, hogy az elődöntős vereség után a bronz mérkőzésen a svéd párost egy hatalmas hajrával sikerült legyőzni. Az Ádám-Varkoly duó a 7. endben 3 pontot írt, majd a 8.-ban ugyanennyit lopott, így kialakítva a 11-6-os végeredményt.

A versenyt követően a Varkoly Zoltán számolt be tapasztalatairól és érzéseiről:
“Most először vettük részt WCT versenyen és ebben a felállásban is most játszottunk először Alexandrával. Kíváncsiak voltunk mit tudunk elérni egy WCT tornán az épek mezőnyében, így belevágtunk. Hatalmas élmény és siker számunkra, hogy dobogós helyen végeztünk. Nagyon jó tapasztalatszerzés és gyakorlás volt ez.”

A Magyar Curling Szövetség ezúton is gratulál a páros kiváló eredményéhez!