2024. évi Vegyes-páros OB ‘A’ liga

Az adott évi több ligás vegyes-páros országos bajnoki rendszer révén 2023. október 27-31. között már a Vegyes-páros Országos Bajnokság ‘A’ ligája került megrendezésre a Kamaraerdei Curling Clubban.

A bajnokság a bajnoki cím mellett hivatott volt dönteni a 2023. évi Vegyes-páros Világbajnoki Kvalifikációs Tornán való indulásról is! A bajnokság a korábbi évekhez hasonlóan rögzített keretszámmal (8 vegyes-páros) rajtolt el, ahol az alapszakasz folyamán mindenki mindenkivel találkozott.

Fordulatos mérkőzések következtében, ahol főleg a középmezőny alakult rendkívül szorosan a bajnokság ezen részét makulátlan mérleggel a Joó Linda – Tatár Lőrinc páros nyerte. Magabiztosan jutott tovább második helyen a Kalocsai-van Dorp / Kalocsay páros is. Harmadik helyről várhatta a folytatást a Halász/Ézsöl páros, míg a IV. helyért három siket vegyes-páros csatázott, akik között körbeverést követően csak a DSC eredmények tudtak különbséget tenni. Ez következtében a Flank-Tanító/Flank duó jutott a rájátszásba.

A bajnokság a ligából való leesésről is dönt, ez a Mercz/Szabó és a Szabó/Fóti párosokat érintette negatívan, akik jövőre újra a ‘B’ ligából próbálkozhatnak a feljutással. Az V-VI. helyen végző Kiss/Kiss és Pintér/Varkoly párosok megtarthatták ‘A’ ligás tagságukat.

A rájátszás elődöntős küzdelmei az alábbi eredményekkel zárultak:
Joó/Tatár 9-2 Flank-Tanító/Flank
Kalocsai-van Dorp/Kalocsay 3-5 Halász/Ézsöl

A döntő szokás szerint az egyik fél második győzelméig tartott. Mivel a döntő mindkét mérkőzését a Joó Linda – Tatár Lőrinc páros nyerte, ezért magabiztos 2-0-ás összeredménnyel abszolválták a döntőt és nem volt szükség harmadik meccsre. Az elsőt 7-3-ra, míg a másodikat 8-5-re nyerték.

A bronzérmet a Kalocsai-van Dorp Vera – Kalocsay Ottó Dániel testvérpár szerezte meg 12-3-as kimenetellel.

A bajnokság végeredménye:
I. helyezett: Joó Linda – Tatár Lőrinc; Edzők: Kiss Zsolt, Rókusfalvy András
II. helyezett: Halász Csilla – Ézsöl Gábor
III. helyezett: Kalocsai-van Dorp Vera – Kalocsay Ottó Dániel; Edzők: Nagy Gyöngyi, Jakab Zoltán

Ezúton gratulálunk minden indulónak, különösképpen a dobogós helyezetteknek. A visszajelzéseket követően pedig az is biztossá vált, hogy a bajnoki címet megszerző vegyes-páros egyéb kötelezettségeik végett nem vállalják a Vegyes-páros VB Kvalifikációs Tornán való indulást, így ott a II. helyezett Halász – Ézsöl páros képviseli majd Magyarországot!