Floor curling Tatabányán

Nyáron sem állt meg az élet Tatabányán, bár jég hiányában kicsit átértelmezték a curlinget. A Magyar Curling Szövetség segítségével egy street-curling pálya telepítésével tartottak foglalkozásokat az érdeklődőknek.

“A nyári multisport táborok egyik legkedveltebb foglalkozásai voltak a street curling órák. A 7-14 éves gyerekek voltak a cél korosztályunk a három hét folyamán. Mindhárom turnusban napi két foglalkozás alkalmával ismerkedtek a gyerekek a játék szabályaival, ” építő elemeivel”.

A képek és a tapasztaltak alapján egyértelműen kijelenthető, hogy nagyon élvezték a kicsik és a nagyok is a street-curlinget. Bár egészen más, mint a jeges verziója, de a játék lényegét jól megmutatja és kiváló kedvcsináló a jeges változathoz, a gyakorlottabbaknak pedig ragyogó taktikai képzés lehetőséget adott.

A vegyes páros OB ‘C’ és ‘B’ liga taktikai/ elméleti felkészületeiben is jelentős szerepet kapott a pálya a versenyen indulóknak! Még egyszer köszönjük a Magyar Curling Szövetség -nek a lehetőséget.” – számolt be Rozgonyi Gergely, a Tatabányai PTSE curling szakosztályvezetője.