2024. évi Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnoksági Kvalifikáció

A Sasadi Anikó – Barkóczi Péter (Edző: Rozgonyi Gergely) kerekesszékes vegyes-páros vívta ki az indulási jogot a 2024. évi Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnokságra.

2023. november 10-12 között egy kvalifikációs torna keretében döntötte el a két él vegyes-párosunk, hogy melyikőjük indulhat a Dél-Koreai kerekesszékes VPVB-n. A Sárai Rita – Beke Viktor, illetve a Sasadi Anikó – Barkóczi Péter fémjelezte párosok néztek egymással farkasszemet, ahol az egyik fél harmadik győzelméig tartott a torna.

Mindkét páros évek óta részt vesz hazai vegyes-páros versenyeken, illetve mindketten jártak világbajnokságon is. A hazai edzések mellett a Sárai/Beke páros nemzetközi WCT versennyel is hangolt a tornára.

A Torna I. mérkőzését a Sasadi/Barkóczi duó nyerte, meggyőző 10-3-as végeredménnyel. A szombati első mérkőzés ugyan kicsit szorosabb eredményt hozott (7-3), de a győztes kiléte nem változott, így már 2-0-ra vezetett a Sasadi/Barkóczi páros.

A kérdés a III. mérkőzés előtt az volt, hogy sikerül-e lezárni a teljes összecsapást, vagy következhet a vasárnapi “túlóra”. A választ magabiztos kezdéssel adta meg a Sasadi/Barkóczi duó hiszen a meccset 5-0-val kezdték. Innen a győzelmet nem engedték ki a kezük közül és 8-3-nál jöhetett a kézfogás és gratuláció!

A Magyar Curling Szövetség ezúton is gratulál mindkét vegyes-párosnak és további sok sikert és jó felkészülést kíván a győztes csapatnak.