5. hely Kitzbühelből

Tizennégy csapat részvételével rendezték meg október 18-21. között az ausztriai Kitzbühelben a World Curling Tour sorozat legutóbbi, 3500 euró összdíjazású vegyes páros versenyét. A mezőnyt három csoportra osztották, ahol két magyar páros is szerepelt. Az A-csoportban Szekeres Ildikó és Nagy György játszott, akik három győzelemmel és egy vereséggel csoportelsőként zártak és jutottak be az egyenes kieséses szakaszba. A B-csoportban Szabó Enikő és Fóti Balázs játszott a tornán, akik egy győzelmet (a német Wunderlich/Wunderlich páros ellen) arattak és végül három vereséggel (közte a végső győztes kanadai páros ellenivel) fejezték be a versenyt.

A negyeddöntőben aztán a Szekeres – Nagy páros kiélezett mérkőzést játszott a svájci Rupp-Wunderlin duó ellen, ahol végül a nyolcadik (utolsó) endben “lopó” svájciak tudtak győzni 5-3-ra. A magyar páros így végül az ötödik helyen fejezte be a kitzbüheli WCT-tornát.

“A hosszú autóút után szoros meccset játszottunk a skótok ellen az első meccsen (5-8). Bemelegítésnek nem volt rossz. Kiismertük a pályát majd nyertünk utána három meccset sorozatban. Mivel a skótok kikaptak az angol csapattól, ezért mégis csoportelsőként jutottunk a legjobb nyolc közé. A négy közé jutáshoz Svájc ellen nagyon szoros meccsen az utolsó köveken múlt, hogy ki a jobb. Sajnos alulmaradtunk, így az 5. helyen végeztünk. Jó verseny volt, szuper jégen, ismét sokat tanultunk!” – nyilatkozta Szekeres Ildikó a curling.hu-nak a verseny után.

“A kanadaik elleni vereségen túl a másik döntős skót csapattól szenvedtünk még vereséget a csoportban, illetve a finn csapattól extra endben kaptunk ki. Erős csoportunk volt, nem vagyunk elégedetlenek, sok tapasztalatot szereztünk, jégolvasásban sokat kell meg fejlődni.” – mondta Fóti Balázs a verseny után. A tervek szerint mindkét magyar páros ott lesz a németországi Geisingben október végén a WCT sorozat újabb versenyének indulói között.

DesjardinsAustrianMixedChampions

A kitzbüheli tornát végül a kanadai Emilie Desjardins – Robert Desjardins páros nyerte meg, amely a skót Aitken-Andrews kettős ellen 7-5-re győzött a döntőben, így 1200 dollárral gazdagodott a pénzdíjas verseny végén.