Négy között a magyar lányok

Kedd estig kellett várni arra, hogy elinduljon a finnországi Lohjában zajló junior B-világbajnokság egyenes kieséses szakasza a lányoknál. A Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Bartalus Anna összeállítású csapat eddig veretlen volt a tornán, ám a negyeddöntőben szívós ellenállással találkozott a cseh válogatott részéről. 3-3-as döntetlennel mentek bele a csapatok az utolsó endbe, ahol ráadásul az ellenfél volt a kedvezményezett, ám így is csodás (4-3) magyar siker született – amivel egyetlen lépésre került a csapat a feljutástól.

“Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk a négy közé jutásért, ráadásul a cseheket személyesen is ismerjük. Azt is tudtuk, hogy erős csapat, így az alapszakasz meccseihez képest kicsit szorosabb lesz a menet. A meccs első felében kicsit nehezebben indultunk, a második felére már szépen feljöttünk. A szoros meccset az idegállapot döntötte el, az utolsó endben Linda gyönyörűen dobott egy szép draw-t, ami kihívást jelentett a cseh skip-nek, végül elrontotta, így elloptuk a végét.Holnap délelőtt a lettek jönnek a döntőbe jutásért, akik nagyon komoly ellenfelek, utána meglátjuk.”  – fogalmazott a csapat edzője, Nagy Gyöngyi.
A junior női torna szerdán reggel 9.00-től a két elődöntővel folytatódik, a másik ágon japán-dán találkozót rendeznek. Érdekesség, hogy a magyar junior válogatotton kívül már csak a dánok számítanak veretlennek a tornán.
Negyeddöntő eredmények: Magyarország-Csehország 4-3, Lettország – Egyesült Államok 8-1, Japán – Olaszország 7-1, Dánia – Új-Zéland 5-4
79001977_555494701907185_4043818361811894272_n
A magyar női junior válogatott csoportmérkőzései:
Magyarország – Japán 7-5
Magyarország – Kazahsztán 7-4
Magyarország – Anglia 8-4
Magyarország – Lengyelország 11-5
Magyarország – Finnország 12-1
negyeddöntő:
Magyarország – Csehország 4-3
A december 11-18. közötti finnországi torna honlapja és aktuális eredményei az ALÁBBI LINK-en érhetőek el.