MEFOB Feszten a floor curling

“Több mint húsz felsőoktatási intézmény ezret meghaladó számú sportoló-hallgatójának részvételével vette kezdetét a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság harmadik alkalommal megrendezett fesztiválja, a MEFOB Feszt Győrben, a Széchenyi István Egyetemen április 30-án.

A Széchenyi István Egyetem és a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség közös eseményén, a MEFOB Feszten tizenegy sportágban – kézilabdában, futsalban, röplabdában, asztaliteniszben, ergométeres evezésben, evezésben, sárkányhajóban, ultimate frizbiben, sakkban, vízilabdában és cheerleadingben – országos bajnokságot, míg szkanderben és e-sportban kupát rendeznek a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak április 30. és május 3. között. A rendezvény a sport népszerűsítése mellett a közösségépítésről is szól, ezért szabadidősportos programok és esti bulik is színesítik azt.”

A Magyar Curling Szövetség és a Győri ETO HC Curling Szakosztály közreműködésével a floor curling is helyet kapott a rendezvényen, ahol a jelenlévők kipróbálhatták a sportágunk jégmentes verzióját! Az elmúlt években azon dolgoztunk, hogy curling sportágat is bevezessük a MEFOB sportágak közé. Reményeink szerint ez a 2024/2025-ös szezonban már valósággá válik!

A négy napos MEFOB Feszt nyitónapjára érkezett Kiss Bálint, sportszakmai igazgató is, aki a fesztivál előtt a Győr Plusz Rádióban tett látogatást. A jó hangulatú, könnyed beszélgetésen érintettük a curling sportág hazai viszonyát, a szövetség prioritásait és természetesen a Győrött is megjelenő vidéki tömegbázisok fejlődését, az iskolai programok és egyetemisták bevonzása mellett.

Forrás: https://mefobfeszt.hu/elrajtolt-a-mefob-feszt-hazank-eddigi-legnagyobb-hallgatoi-sportesemenye-kezdodott-a-szechenyi-istvan-egyetemen/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1KxtU1mwsw7zlf47-eXfVBhQzMIv2l46mxfhlzAvSuI4p7U-mSHkvVarA_aem_Ae5kEcAbfR1DTsekVbcL4TDEtejYJhtg_eGzRjCG1sYDo3qb2oX1LfVMSO2PTd1re355Jh9-iKpxe3z8ri0i92jB