MCSZ-BSU gyakorlati vizsga

Gyakorlati vizsgát tettek leendő curling sportedzőink, akik a 2023/2024-es BSU képzésen vesznek részt!

Szarvas Gábor gyakorlati oktatóval a teljes szezonban folytak különböző oktatások, legyen az jeges gyakorlati, elméleti képzés, videó elemzés, vagy taktikai egyeztetés. Leendő edzőinknek ezen felül gyakorlati órákat is kellett teljesíteniük, melyek szintén különböző alegységekből tevődhettek össze (nyílt napok, sportánépszerűsítő események, iskolai program stb.)

A képzés végén április 28-án vasárnap a Kamaraerdei Curling Clubban teljesítette a gyakorlati vizsgát mind a 7 edzőnk (Joó Linda, Liszi Renáta, Nagy Gyöngyi, Szabó Eszter, Farkas Dániel, Jakab Zoltán, Rozgonyi Gergely). A vizsga jó hangulatban telt és jó eredményekkel zárult, ahol a BSU kirendelt képviselője is megjelent.

További sok sikert kívánunk az egyéb tantárgyak részvizsgáihoz, illetve a június végén esedékes záróvizsgához egyaránt! A Magyar Curling Szövetségnek több stratégiai célja mellett szintén kiemelt témakörként jelenik meg, hogy a játékosok mellett a szakember állományunkat is tovább bővítsük, illetve a meglévő humánerőforrást tovább képezzük, lehetőséget biztosítsunk a fejlődésre.

Éppen ezért, ahogy idén is, jövőre is el fog indulni az MCSZ-BSU közös képzése, amelyre az MCSZ támogatási lehetőséget fog biztosítani pályázat útján. A 2023/2024-es szezonban 4 leendő edzőt tudtunk segíteni azzal, hogy a második félévi tandíjat, illetve a vizsgadíjat átvállaltuk.