2024. évi Női-Férfi Egyéni Országos Bajnokság

A szezon utolsó országos bajnoksága tradicionálisan a női és férfi egyéni versenyszám, mely idén is a Magyar Curling Szövetség és a Westbay Kft. közös rendezésében valósult meg! A bajnoki aranyat mindkét nem esetében Vasasos játékos nyakába akasztották.

Az Egyéni bajnokság alapszakasza április 22-26 között zajlott, itt a játékosok az előre meghirdetett időpontok közül választhattak, hogy teljesítsék az alapszakaszt. Ebben az évben 4 női és 9 férfi jelentkezés érkezett, így a női mezőnyben már előre eldőlt, hogy mindhárom szakaszban ugyanazok fognak részt venni, de az eredmények így is összeadódtak, tehát szükség volt három stabil körre!

A férfiaknál nagyobb küzdelem volt, hisz a középdöntőbe csak 8-an juthattak be, majd a döntő körben ide is csak 4 versenyző kerülhetett.

Nőknél a döntőkör után masszívnak mondható különbségek alakultak ki, így Dencső Blanka (Vasas SC) magabiztosan szerezte meg az országos bajnoki címet, Szabó Enikő (FTC) és Pintér Zsuzsanna (SSC) előtt.

Férfiaknál már a döntőkör előtt is repkedtek a magas pontszámok, hisz Szabó Gergő kétszer, Fóti Balázs egyszer érte el a 100 pontos álomhatárt, ami nagy válaszvonal ebben a versenyszámban. A döntő már csak hab volt a tortán, itt Nagy György és Fóti Balázs is 4-4 tökéletes dobással kezdett és ezután sem engedtek ki. Nagy György közel az országos csúcshoz (115pont) 110 pontot teljesített a döntőben, de ezzel is “csak” a 3. helyet tudta megszerezni. Ugyancsak fantasztikus 104 pontot elérve a döntőben, lett Fóti Balázs a 2., míg Szabó Gergely gyönyörű stabil teljesítménnyel (101, 102, 99) zsebelte be a bajnoki aranyat.

Végeredmény:
Nők:
I. helyezett: Dencső Blanka (Vasas SC) – 265 pont
II. helyezett: Szabó Enikő (FTC) – 235 pont
III. helyezett: Pintér Zsuzsanna (SSC) – 212 pont

Férfiak:
I. helyezett: Szabó Gergely (Vasas SC) – 302 pont
II. helyezett: Fóti Balázs (FTC) – 300 pont
III. helyezett: Nagy György (Vasas SC) – 295 pont

Gratulálunk minden indulónak az elért eredményhez!