Jó magyar rajt

Jól sikerült a magyarok bemutatkozása a svédországi Östersundban szombaton elrajtolt vegyespáros curling világbajnokságon.  Nagy György és Szekeres Ildikó 11-4-re legyőzte az Anna Fowler – Tom Jaeggi összeállítású angol kettőst a B-csoport szombati első fordulójában. A mérkőzés nem indult könnyen, mert befejezőként az angolok írtak egyet, majd két lopásuk után már 4-0-ra is vezettek. Innentől aztán a rutinosabb magyar kettős – talán a jeget is jobban kiismerve – vette kezébe az irányítást és végül fölényes, hétpontos győzelemmel rajtolt a világbajnokságon

“Kicsit nehezen kezdtünk, de amint megtaláltuk a jó sebességet onnantól sínen voltunk. Nem volt egyforma a két oldal, így nehezebb volt az első pár end.” – értékelt Szekeres Ildikó a nyitómeccs után.

B-csoport, 1. forduló
1 2 3 4 5 6 7 8 Végeredmény
Anglia Hammer (Last Stone First End) 1 1 2 0 0 0 0 X 4
Magyarország 0 0 0 3 4 2 2 X 11

A magyar bajnokságot idén megnyerő páros vasárnap reggel nyolc órakor a második fordulóban a horvátokkal találkozik. A svédországi vb-n öt darab nyolcas csoportban (A-B-C-D-E) zajlanak a küzdelmek, utána pedig a nyolcaddöntők következnek. A világbajnokság április 28-án, szombaton zárul, reményeink szerint szép magyar eredménnyel.

2018 vb eng ellen

További eredmények – B-csoport 1. forduló:

Dánia – Horvátország 15-2

Norvégia – Románia 7-2

Törökország – Fehéroroszország 9-6

B-csoport W L
Dánia 1 0
Magyarország 1 0
Norvégia 1 0
Törökország 1 0
Fehéroroszország 0 1
Horvátország 0 1
Anglia 0 1
Románia 0 1