Curling sikerek a Vivicittán

A 33. alkalommal megrendezésre kerülő Telekom Vivicittá Városvédő futáson képviseltette magát a curling sport apraja-nagyja is, néhány csapat pedig kiváló eredményeket ért el. A kétnapos esemény 2018. április 14-15-én került megrendezésre, ahol szombaton a rövidebb, családias jellegű futások voltak a főszerepben, míg a vasárnap következhetett a félmaraton és a félmaraton váltók (duóban, illetve trióban) teljesítése.  Az eseményen jó pár curlinges részt vett, így a hétvégén a jég helyett a beton volt főszerepben. Közülük is kiemelkedik a Félmaraton Trióban elért két dobogós helyezés. A férfiaknál 444 beérkező csapatból az abszolút harmadik helyezést ért el a Fóti Balázs (FTC), Kovács Botond  (Vasas), Kiss Bálint (Versenybírói Testület vezetője) összeállítású “tisztán” curlinges váltó. A hölgyeknél pedig szintén a harmadik helyezést érte el a Molnár Nóra, Szabó Enikő (FTC), Kornis Krisztina összeállítású futóváltó.

IMG-dfd3df0a8be7e488c67e2c4b73228b27-V

A jó hangulat, verőfényes napsütés és futózarándoklat eredményekkel is párosult. A Vigan Athletic, Ultrabalaton csapat edzője/csapatvezetője pár szóban értékelném a hétvégét: “Nagyon örülök annak, hogy a csapat számos tagja, több számban is képviseltette magát a hétvége során. Jó felkészülési verseny volt ez számunkra és bizalommal tekintünk előre a XII. NN Ultrabaltonra, melyet 2018. május 11-13 között rendeznek meg. Rajt/Cél állomás Balatonaligán található Club Aliga.”

A 12 fős csapat gerincét szintén curling játékosok adják: Szabó Enikő – FTC, Halász Csilla – FTC, Palancsa Dorottya – UTE, Keresztes Orsolya – FTC, Fóti Balázs – FTC, Ézsöl Gábor – FTC, Kovács Botond – Vasas,  Kiss Bálint – Versenybírói Testületvezető. A célunk, pedig a 18 órás álomhatár áttörése, valamint, hogy először jobb időt érjünk el mint a legjobb egyéni futó… 🙂

kep1

 

IMG-e40bdc00ce842c4e874a39cc82f3a19c-Vkep2