IV. hely a csehországi kerekesszékes versenyen

Kerekesszékes csapat válogatottunk hétvégén a csehországi nemzetközi kerekesszékes versenyen vett részt a 2022. évi Kerekesszékes Csapat világbajnokság felkészülés jegyében. Az alapszakaszt csoportgyőztesként megnyerve, végül az előkelő IV. helyet sikerült megszerezni!

A csapat az alapszakasz folyamán először a házigazda 2-es számú csapatával találkozott és szerzett 9-7-es győzelmet. A pénteki második mérkőzésen a lengyelek legjobbjaival találkoztak, ahol minimális különbséggel ugyan, de 4-3-as vereséget szenvedtek. Szombaton két mérkőzés várt a csapatra, ahol újabb két győzelmet arattak. Előbb egy svéd (6-4), majd egy amerikai csapatot (5-4) múltak felül.

Az alapszakaszt tehát 3-1-es mutatóval csoportgyőztesként zárta a magyar válogatott. A rájátszás első körében a másik csoport első helyezettjével a még veretlen cseh 1-es csapattal kellett farkasszemet nézni. A csapat egy óriási fordítással (2-5-ről) végül 9-5-re nyertek. A verseny utolsó napján – vasárnap – következhetett az elődöntő és döntő / bronz mérkőzés. Először Szlovákiától (6-8), később a szombaton legyőzött cseh 1-es csapattól kaptunk ki (3-7).

A 8 ország 10 csapatát felvonultató WCT sorozathoz tartozó kerekesszékes nemzetközi versenyen így az előkelő IV. helyen végzett a magyar kerekesszékes csapat válogatott!

Ezúton is gratulálunk és további jó felkészülést kívánunk!

A csapat tagjai: Sasadi Anikó, Sárai Rita, Barkóczi Péter, Beke Viktor. Edző: Kerekes Olivér, Rozgonyi Gergely
Fotó: World Curling Tour