2022. évi Vegyes-csapat Világbajnokság – 1. nap

A magyar vegyes válogatott megkezdte szereplését az Aberdeenben megrendezett Vegyes-csapat világbajnokságon. A csapat elsőként a házigazda skótokkal kellett, hogy farkasszemet nézzen. A piros köveket vezetett vegyes világranglista 2. helyezett a mérkőzést végig kontroll alatt tartva végül 9-3-as győzelmet aratott hazánk legjobbjai ellen.

A meccs első felében szorosan alakultak az eredmények: először a skótok léptek meg 3 ponttal, de a magyar csapat nem hagyta magát és a 3. end végére sikerült egyenlíteniük. Ezután viszont szépen lassan meneteltek a skótok a győzelem felé, amit a 7. end végére 9:3-ra be is húztak, így papírforma szerint alakult a világranglista szerint legerősebbekkel való találkozás.

Rókusfalvy András, a csapat edzője értékelte a meccset:
„Szép megoldásokkal szoros endeket játszottunk, de sajnos rosszkor és rossz helyzetekben hibáztunk, így a skótok, akik az endek befejezésénél nagyon pontosak voltak, végül hozták a mérkőzést. Azon a pályán játszottunk, ami a skótok edzője szerint is a legmegbízhatatlanabb pálya a 6 közül, és ez is a skótoknak jelentett előnyt az első meccsen.

A magyar csapat számára jó tapasztalat volt ez a meccs és bizakodva várja a holnap reggeli mérkőzést Szlovákia ellen. A csapat hangulata kitűnő, a cél továbbra is a továbbjutás!”

A továbbjutási lehetőségek a következőképp alakulnak a körmérkőzések után:
A körmérkőzések győztesei egyenes ágon kvalifikálják magukat a negyeddöntőbe, a második és harmadik helyezettek a negyeddöntőbe jutásért küzdenek.

Rövid pihenő után a csapatok ma késő délután a Megnyitó ceremóniára hivatalosak. Holnap pedig két mérkőzés is vár rájuk:
Október 16. 9:00 Magyarország – Szlovákia
Október 16. 17:00 Magyarország – Luxemburg

 

A magyar csapat további mérkőzései:
Október 17. 17:00 Magyarország – Svájc
Október 18. 21:00 Ausztrália – Magyarország
Október 19. 13:00 Magyarország – Mexikó
Október 19. 21:00 Anglia – Magyarország
Október 20. 13:00 Ausztria – Magyarország

Az élő eredménykövetés ITT érhető el, valamint World Curling TV közvetítése ITT nézhető.

 

#WMxCC2022 #curling