2022. évi Vegyes-csapat Világbajnokság – 2. nap

Két győzelemmel menetelt előre a magyar vegyes-csapat válogatott a VB második versenynapján: délelőtt Szlovákia ellen 7:2-re, míg délután Luxemburg ellen 8:1-re győzedelmeskedett, ezzel a csoportkör 3. helyére pozícionálva magát Ausztráliával holtversenyben.

A reggeli mérkőzés pontzápora a 4. endben következett be, amikor a magyar csapat 3 pontot húzott be az addig kiegyenlítettnek tűnő összecsapáson. Ezt követően már csak további magyar pontok kerültek fel az eredményjelzőre, egészen 7:2-es állásig, amikor a szlovák csapatnak már nem volt esélye a győzelemre.

A délutáni meccsen Luxemburg ellen már az első endben sikerült két pontot szereznie a csapatnak, amire ekkor még tudott 1 ponttal válaszolni az ellenfél. A 3. endben szerzett 2 magyar pontot további 4 követett (1-1-2 sorrendben), így 8:1-el zárult a meccs, ezzel a második győzelmét is megszerezte a vegyes-csapatunk.

Kalocsai-Van Dorp Vera, a csapat vice-skipje így értékelte a mai napot:
„A mai nap nagyon korán indult, amikor is reggel 8kor Szlovákiát vártuk, mint ellenfelet. Összeségében jó meccs volt, az elején kiegyenlített volt a mérkőzés, ami az ellenfél rutinjának volt köszönhető. A 4-ik endtől kezdve viszont hibára tudtuk kényszeríteni a befejező játékost, így a második félidőt már 4-2ről tudtuk kezdeni. A mérkőzés második részében végig uraltuk a játékot és a hetedik endben egy egészen furcsa szituáció következett be: az utolsó kő ledobása után sem tudtuk eldönteni, hogy melyik a jobb helyzetben lévő kő és mérni sem lehetett annyira közel voltak a kövek a buttonhoz. Végül két bíró együttes döntése alapján a pontot nekünk ítélték, így a mérkőzés itt véget is ért.

Egy gyors pihenés és ebéd után délután 4 órakor Luxemburg volt az ellenfelünk. A meccs jó hangulatban telt, az ellenfél skipje végig szórakoztatta a mi skipünket. Ennek ellenére sikerült megőriznünk a koncentrációnkat és végig irányítottuk a mérkőzést. A 7-ik endben 8-1-es vezetésnél az ellenfél nem akarta megkockáztatni, hogy 6 ponttal ellopjuk az endet, így inkább a saját kövük ledobása előtt kezet nyújtottak.

Mivel holnap nehéz meccs vár ránk délután (Svájc), ezért a holnap délelőttöt pihenéssel fogja tölteni a csapat.”

Gratulálunk az elért győzelmekhez és hasonló sikerekben gazdag folytatást kívánunk a csapatnak!

A magyar csapat további mérkőzései:
Október 17. 17:00 Magyarország – Svájc
Október 18. 21:00 Ausztrália – Magyarország
Október 19. 13:00 Magyarország – Mexikó
Október 19. 21:00 Anglia – Magyarország
Október 20. 13:00 Ausztria – Magyarország

Az élő eredménykövetés ITT érhető el, valamint World Curling TV közvetítése ITT nézhető.

 

#WMxCC2022 #curling